Михайло Вишиванюк: Кожен підприємець повинен бачити у представнику влади помічника

Михайло Вишиванюк: Кожен підприємець повинен бачити у представнику влади помічника

12.03.13 12:33 0 953
В академічному обласному музично-драматичному театрі імені Івана Франка відбулася чергова зустріч представників всіх гілок влади Прикарпаття з підприємцями краю - «Бізнес і влада - партнери».

«Проведення таких зустрічей-діалогів з представниками бізнесу ми відновлюємо, - сказав голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, - Як і проведення в районах зустрічей «Громада і влада», з тим, щоб підтвердити: влада є помічником бізнесу, не на словах, а на ділі. У нас має відбутися відкритий і відвертий діалог, віч-на-віч, з конкретними зауваженнями і пропозиціями їх вирішення».

На початку заходу начальник державної податкової служби в області Віктор Рахміль поінформував присутніх про зменшення за останні три роки кількості податків і зборів - із 33-ти до 22-х; про скорочення у 10 разів чисельності позапланових фактичних перевірок; про зростання переліку платників податків-юридичних осіб та спрощенців протягом 2012 року.

«За останні декілька років найбільші структурні зміни відбулися саме в податковій сфері, починаючи від уніфікації податкового законодавства, закінчуючи моделями взаємодії з бізнесом та реорганізації податкової служби, - наголосив Віктор Рахміль. – Податкова служба зробить все можливе для того, щоб бізнес якомога менше витрачав часу на сплату податків».

Незважаючи на позитивні зміни у сфері оподаткування, прикарпатські підприємці продовжують нарікати на утиски окремих посадових осіб, зокрема, на зустрічі було озвучено факти щодо цього з Рогатинського району. У бізнесменів краю викликають хвилювання зростання тарифів на енергоносії, непомірно високі відсотки за отримання кредитів, часто непрозоре проведення тендерних процедур тощо.

Конкретні випадки голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк пообіцяв вивчити і вжити необхідних заходів, а також підтримав пропозицію голови обласної організації підприємців організувати Інтернет-форуми підприємців з представниками влади.

«Кожен підприємець повинен бачити у представнику влади помічника, - підкреслював Михайло Вишиванюк і додав: «Зустрічі «Влада і бізнес» проводитимуться і надалі. Наступна – у червні».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 2)
Попередня новина: На Рівненщині розгляду ...
Наступна новина: Львівщина: віктор Шемчук ...

КОМЕНТАРІ