На Івано-Франківщині відкрили новозбудований басейн в Делятинському навчально-виховному комплексі

На Івано-Франківщині відкрили новозбудований басейн в Делятинському навчально-виховному комплексі

12.03.13 11:06 0 985
Днями в Делятинському навчально-виховному комплексі відбулося свято - урочисто відкрили та освятили басейн. Понад 18 років тому було збудоване приміщення дитячого басейну, проте через технічні неполадки він не функціонував.

В 2012 році завдяки клопотанню тодішнього голови обласної ради Олександра Сича, керівництва райдержадміністрації та районної ради та начальника відділу освіти Михайла Винника було профінансовано ремонтні роботи басейну. Кошти виділено з обласного бюджету – 147 тис. грн. та з районного бюджету – 49,5 тис. гривень.

І ось зараз вже офіційно відбулося відкриття, поки єдиного, басейну в закладах освіти району.

Приміщення освятив священник с-ща Делятин - о. Іван. З вітальним словом виступив голова райдержадміністрації Юрій Касіянчук: «Мені подвійно приємно, бо я і моя сім’я звідси родом, тут усе мені рідне. Нам треба зробити все, щоб басейн в школах став стандартом, щоб наші діти жили краще та росли здоровими, розумними та успішними». З вітаннями до працівників та учнів навчально-виховного комплексу звернулися голова районної ради Василь Попович, який зауважив, що це вже третій об’єкт в 2013 році, який відкривається в районі, селищний голова с-ща Делятин Михайло Косило.

Також завітали гості з області: директор департаменту освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Дерев’янко, керуючий справами обласної ради Іван Данилюк та голова обласної громадської ради при облдержадміністрації Валерій Старченко, які крім щирих вітань подарували обладнання для басейну, порохотяг та вручили почесні грамоти голови облдержадміністрації в. о. директора НВК Галині Черленюк, завгоспу НВК Володимиру Савчуку, працівнику НВК – Михайлу Мисюку.

В. о. директора НВК Галина Черленюк повідомила, що в басейні займаються діти дошкільного віку та учні молодших класів – всього 236 осіб. З ними працює тренер-викладач. Обладнані душові та роздягальні, водо підігрівається до необхідної температури і басейн приймає дітей 5 днів у тиждень. Кожна група чи клас займається в басейні 2 рази на тиждень – діти виконують вправи на воді чи під водою.

Крім того, в НВК діє фізіотерапевтичний кабінет, де діти мають змогу проходити реабілітаційні та профілактичні процедури на кварцових лампах та інгаляторах.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ