На Івано-Франківщині зустрічі керівництва Городенківської райдержадміністрації громадами сіл

На Івано-Франківщині зустрічі керівництва Городенківської райдержадміністрації громадами сіл

12.03.13 09:29 0 971
У населених пунктах продовжується зустрічі громад з керівництвом райдержадміністрації. Минулого тижня вони пройшли: Топорівцях, Торговиці, Чернятині, Дубках, Далешові, Михальчі, Білці, Репуженці, Вербівці, Росохачі, Прикмищі, Винограді. Про роботі виконкомів сільських рад перед жителями сіл звітували сільські голови.

Голова райдержадміністрації Іван Мороз, його заступники Марія Чупрун, Степан Михайлюк, Любомир Липка. Звітували про роботу райдержадміністрації за 2012 рік та перспективи розвитку району у 2013 році. На таких зустрічах з жителями сіл вдається вирішити багато проблемних питань, проводиться особистий прийом громадян керівництвом району. Жителі вносять певні пропозиції щодо покращення роботи закладів освіти, охорони здоров’я, торгівлі на селі. Так у Далешеві людей цікавило питання, як проходитиме оптимізація навчального закладу у зв’язку із зменшенням кількості дітей у школі. Жителів Репуженців турбує стан будинку культури та можливість допомоги у перекритті його даху. Жителів Михальче турбує питання заміни дерев’яних опор лінії передач на залізобетонні, облаштування внутрішнього туалету в школі, встановлення опалення в дитячому садочку. Дубківчани звернулися з проханням до РДА у допомозі замінити електропідстанцію у селі на більш потужнішу, у зв’язку із збільшенням кількості електроприладів в селі. Громада Торговиці просила прискорити будівництво шкільної котельні, допомогти у виділенні коштів у ремонті сільської лікарської амбулаторії. Топорівчани внесли пропозицію про будівництво дитячого садочка у селі.

В усіх населених пунктах в роботі зустрічей з громадою взяли участь орендарі земельних паїв, які теж прозвітували про свою роботу і про виплату орендної плати за землю селянам.

У ході діалогу піднімалися питання благоустрою, ремонту доріг, проведення реформ у медичній, освітній галузі району, вуличного освітлення сіл, виплати дотацій за вирощування ВРХ, допомоги у написанні проектів, розвитку територій. Перед жителями сіл виступили керівники відділів та управлінь райдержадміністрацій, які відповіли на їх запитання.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині протягом ...
Наступна новина: На Львівщині управління ...

КОМЕНТАРІ