На Івано-Франківщині у Тлумачі вшанували Великого Кобзаря

На Івано-Франківщині у Тлумачі вшанували Великого Кобзаря

12.03.13 13:17 0 945
10 березня у м. Тлумачі біля пам'ятника Т. Шевченку відбулося вшанування пам’яті Великого Кобзаря. У заході взяли участь голова райдержадміністрації Василь Сенів, голова районної ради Михайло Вишневський, їх заступники, міський голова Володимир Корженьовський, духовенство, учнівська молодь, громада міста.

Спочатку очільники районної та міської влади вшанували Кобзаря поклавши кошики квітів до його пам'ятника, а всечесні отці відправили поминальну панахиду за генієм українського народу.

Опісля в районному Народному домі відбулася культурно-мистецька програма «Фестивальна Тлумаччина», присвячена Великому Кобзарю – Тарасові Шевченку.

Під час святкового концерту глядачі мали змогу не лише насолодитися піснями, музичними і танцювальними номерами, театралізованими дійствами та гуморесками у виконанні кращих аматорів народного мистецтва Тлумаччини, але й ознайомитись з фестивальним життям району. Зокрема, були презентовані районні фестивалі: «Покутська Розколяда», «Запалімо Стрітенську свічу», «Пущення», «Покутська вільха», «Надвечір’я» та інші, а також фрагмент унікального мистецького проекту «Пісенна карта Тлумаччини».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині бюджет ...
Наступна новина: На Чернігівщині протягом ...

КОМЕНТАРІ