А.Садовий про підняття зарплати на ЛМКП «Львівводоканал»: «На електроенергії не зекономиш, тому треба знаходити внутрішні ресурси»

А.Садовий про підняття зарплати на ЛМКП «Львівводоканал»: «На електроенергії не зекономиш, тому треба знаходити внутрішні ресурси»

12.03.13 09:58 0 1001
Як розповів  міський голова Львова Андрій Садовий, для підприємства «Львівводоканал» постійно зростає ціна на електроенергію. Відтак, 55% коштів, які підприємство отримує з тарифів на водопостачання, використовують для розрахунків з енергетиками. У тарифі ж закладати суму у 30%. Попри те, керівництво підприємства має завдання до кінці року ще збільшити зарплату працівникам.

— Торік зарплату підняли на 17%. В цьому році з березня підняли ще на 10%. Звичайно, що можна і на більший відсоток підняти зарплату. Коли ми говоримо про 10%, то треба розуміти, що той, хто має мінімальну зарплату, то підняття більше, ніж на 10%. Наприклад, були проблеми по водозбуту, зарплата була дуже низька. Там підняли на 20% зарплату. — По тарифу 30% коштів, які ми збираємо, мали би йти в оплату за електроенергію. Реально йде 55%. Це той ресурс, який можна було б заплатити людям, а ми платимо енергетикам. — Кожного місяця піднімається ціна на електроенергію для підприємства, а тариф не змінюється. З 1 березня знов на 4% енергетики підняли ціну. Це жахлива ситуація. — Звичайно, хотілось би більшу зарплату заплатити людям. Ми поставили собі таке завдання, щоб цього року хоча би два рази ми мали підняття зарплати. Але на електроенергії не зекономиш, тому треба знаходити внутрішні ресурси. Треба мінімізувати витоки, треба працювати з втратами води, щоб було менше. Тут має бути активна робота самого колективу. Те, що ми економимо, треба використовувати на збільшення зарплати працівникам. Але цифри говорять самі за себе: ми планували 30%, а реально є 55%. Ситуація непроста. Від держави жодних компенсацій не отримуємо. На  по різниці в тарифах держава винна «Львівводоканалу» більше 100 млн грн. — Андрій Садовий, міський голова Львова

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині реалізується ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ