У Львові обікрали понад 100 квартир

У Львові обікрали понад 100 квартир

12.03.13 18:00 0 1192
Впродовж поточного року станом на 4 березня у місті Львові зловмисники скоїли понад 100 крадіжок з квартир. Кримінальна практика свідчить, що здебільшого зловмисники проникають у квартири за відсутності господарів. Майже 60% таких крадіжок скоюють за наводкою.

Варто відзначити, що найпростішим способом захисту свого житла від посягань зловмисників є встановлення сигналізації службами охорони. На дверях рекомендується ставити замки двох різних типів, що конструктивно відрізняються один від одного: циліндровий та сувальний. Яким би надійним не був замок, є сенс додатково його захистити від висвердлювання. Для цього підійде п’ятиміліметрова броне накладка з гартованого металу, встановлена між поверхнею дверей та самим механізмом. Лицьові замочні планки замка не повинні кріпитися гвинтами з прорізами для викрутки із зовнішнього боку.

Встановіть віконні грати, при можливості, змініть двері на більш надійні. Не залишайте ключі від дверей квартири у схованках під килимком чи в іншому місці. Виходячи винести сміття, зачиняйте за собою двері. Подбайте про те, щоби сходи та майданчик біля дверей були освітленими.

Якщо Ви тривалий час відсутні у помешканні, не варто нікому розголошувати строк своєї відсутності. Доручіть наглядати за квартирою своїм рідним. Близьким, тим, кому Ви довіряєте. Попросіть сусідів, щоби вони забирали пошту з поштових скриньок, заходили час від часу у квартиру, вмикали світло, аби створити ефект присутності господарів.

Шановні громадяни, будьте пильними! У жодному разі не повідомляйте незнайомцям, що живете самі чи маєте певні заощадження, дорогоцінності та не відчиняйте двері малознайомим людям, ким би вони не представилися.

Якщо ж Ви стали жертвою квартирних крадіїв, не заходьте до помешкання, адже, якщо злочинець і досі там, він не зупиниться ні перед чим, намагаючись втекти. Зверніться за допомогою до сусідів та зателефонуйте до міліції.

Не заходячи у помешкання, перевірте, чи немає там сторонніх, наглядайте за квартирою до приїзду працівників міліції. У разі, якщо Ви побачили злочинців і не маєте змоги їх затримати, запам’ятайте їх прикмети, одяг, марку, номер і колір автомобіля, в якому напрямку вони від’їхали.

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині реалізується ...
Наступна новина: Російський телеканал ...

КОМЕНТАРІ