На Чернігівщині куріння у ліжку - одна з головних причин трагедій

На Чернігівщині куріння у ліжку - одна з головних причин трагедій

12.03.13 15:47 0 983
З початку року на Чернігівщині внаслідок пожеж загинуло 37 людей. Причиною 14-ти трагічних випадків, з яких 2 трапилися лише протягом останніх 3-х днів, стало куріння у ліжку. Найчастіше винуватцями лиха є люди в нетверезому стані.

Так, в с. Єрків Козелецького району під час пожежі одного з житлових будинків загинув його 58-річний господар. Як стало відомо, чоловік за життя зловживав алкоголем та курив. В ході розслідування, встановлено, що саме паління у ліжку в нетверезому стані й стало причиною трагедії.

08 березня в садівничому товаристві "Якір" у с. Жавинка Чернігівського району під час пожежі дачного будинку загинув його 40-річний власник. В ході з’ясування обставин трагедії, встановлено, що чоловік довго проживав на дачі, ніде не працював і зловживав алкоголем. Причиною трагедії послужила необережність дачника під час куріння у ліжку в нетверезому стані. Слід зазначити, що майже рік тому саме за таких обставин в його помешканні вже виникала пожежа, але того разу сусіди вчасно її помітили та встигли врятувати чоловіка. Проте, нажаль, це не спонукало погорільця зробити вчасний і правильний висновок.

У зв’язку з цим, управління ДСНС у Чернігівській області закликає населення бути вкрай обережними під час куріння. Не допускайте паління в квартирі, а тим більше у ліжку або сидячи на дивані чи у кріслі, особливо після вживання алкоголю. Слідкуйте, щоб іскри від цигарки не потрапили на спалимі речі або підлогу та ретельно гасіть недопалки.

Полковник служби цивільного захисту Вадим Шулюк,

начальник Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вітаємо! Павло Дворський ...
Наступна новина: Прокуратура Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ