На Рівненщині потрійне вбивство правоохоронці розкрили за декілька годин

На Рівненщині потрійне вбивство правоохоронці розкрили за декілька годин

12.03.13 16:45 0 1124
Диспетчер «швидкої» Рокитнівської центральної районної лікарні повідомив чергового міліції райвідділу про те, що 10 березня під час виїзду на виклик у село Рокитне медпрацівники виявили на власному подвір’ї тіло 78-річного місцевого жителя Василя, з ушкодженнями голови. Та прибувши за адресою, вже всередині будинку, правоохоронці побачили ще жахливішу картину.

Переступивши поріг хати, міліціонери відразу побачили ще два понівечені тіла — 73-річної Варвари, дружини Василя, та їхньої доньки 44-річної Віри. Усі троє були з численними ножовими пораненнями шиї, ушкодженням великих судин, а також обличчя та грудей. Побачене не залишило сумнівів – людей хтось по-звірячому зарізав.

Начальник УМВС Василь Лазутко, який разом зі своїми заступниками та керівниками оперативних служб прибув на місце резонансного злочину, особисто давав вказівки та доручення щодо встановлення причетних осіб до скоєння цього жахливого злочину. Кращі експерти НДЕКЦ, оперативні служби, працівники карного розшуку, інспектори ВДАІ та особовий склад Рокитнівського РВ сумлінно працювали кожний по своєму напрямку цілу ніч – і результат до ранку уже був.

Правоохоронці з’ясували, що до злочину причетний 23-річний Роман, співмешканець 21-річної Галини, доньки загиблої Віри. Як стало відомо, молоді люди ще в грудні 2012 року приїхали до мами у гості з села Терново Закарпатської області. Роман і Галина мають двох малолітніх дітей.

– Завдяки професійним якостям співробітників міліції Рівненської області та працівників Закарпатської міліції, ми швидко вийшли на слід та затримали підозрюваного у потрійному вбивстві, – розповідає начальник УМВС в Рівненській області Василь Лазутко. – На даний час вирішується питання щодо затримання його в порядку статті 208 КПК України та конвоювання до ІТТ Рівненського МВ. Підозрюваний раніше не судимий, лише притягувався до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство за статтею 173 КУпАП, – розповідає генерал-майор міліції.

Встановлено, що вбивство трьох людей 23-річний чоловік скоїв з корисливих мотивів. Знаючи про гроші, які мала родина, злочин спланував. До будинку прийшов 9 березня близько 19.30 у масці, гроші вимагав, змінюючи голос, аби рідні не дізналися.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 пункту 1 статті 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство – двох або більше осіб). У слідства є достатньо вагомих доказів, що підтверджуються показами свідків та речовими доказами, виявленими та вилученими в ході огляду місця події.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі. Триває слідство.

СЗГ УМВС України в Рівненській області
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За тиждень у Чернівцях ...
Наступна новина: Депутати міської ради ...

КОМЕНТАРІ