Рівненська область: піротехніки ДСНС знешкодили боєприпаси   часів Другої світової війни

Рівненська область: піротехніки ДСНС знешкодили боєприпаси часів Другої світової війни

12.03.13 10:28 0 971
7 березня на краю села Ясениничі Рівненського району місцевий житель під час прогулянки виявив предмет схожий на гранату. Чоловік повідомив про небезпечну знахідку в Головне управління ДСНС у Рівненській області. Відразу вказану територію було взято під охорону працівниками міліції та подана заявка на знешкодження до облуправління ДСНС. По прибуттю групи піротехніків аварійно-рятувального загону спецпризначення за вказаною адресою було встановлено, що знайденим боєприпасом є граната Ф-1 часів Другої світової війни. Під час обстеження прилеглої території рятувальниками було додатково виявлено артилерійський снаряд калібру 76 міліметрів. Дотримуючись необхідних мір безпеки, артснаряд та гранату було вивезено у безлюдний кар’єр та знешкоджено.

Цього ж дня, поблизу оборонної споруди часів Першої та Другої світових війн, яка розташована неподалік села Тараканів Дубенського району місцевими жителями під час пошуку металобрухту було виявлено шість снарядів. Фахівцями ДСНС було встановлено, що це радянські артилерійські снаряди часів Другої світової війни. Боєприпаси знаходились у бойовому стані та були вкрай небезпечні. Спецавтомобілем снаряди було доставлено у кар’єр та успішно знешкоджено.

Шановні громадяни! Вибухонебезпечні предмети можуть знаходитись всюди, де проходили бойові дії: у полі та городах, у лісі та парках, у річках та ставках, будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів. В разі виявлення підозрілого предмету, схожого на боєприпаси, необхідно негайно сповістити найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську (міську) раду, дільничного міліціонера, пожежно-рятувальну службу за телефоном 101. При виявленні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати їх в вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати їх як металобрухт.

Пам’ятайте що біду краще попередити, ніж ліквідувати її наслідки.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ