На Рівненщині мобільний консультативний пункт навчає населення заходам безпечної  життєдіяльнеості

На Рівненщині мобільний консультативний пункт навчає населення заходам безпечної життєдіяльнеості

12.03.13 09:17 0 952
З приходом весняної пори року, зимовий клімат все одно нагадує про себе. І це спонукає населення нашого краю знову, ж використовувати опалювальні прилади, а особливо електромережу. Разом з тим, курці, які замість того щоб вийти покурити на вулицю, часто-густо палять вдома і у ліжку, що не рідко супроводжується нетверезим станом. При цьому всьому громадяни мало звертають увагу на дотримання заходів пожежної безпеки, що в результаті призводить не тільки до великих матеріальних втрат, а й нерідко до загибелі людей.

Тому, щоб не допустити таких трагедій, співробітники Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Рівненській області, постійно проводять спільно з працівниками соціальних служб профілактичні рейдові відпрацювання житлового сектору Рівненщини з метою сповіщення жителів краю, а особливо дітлахів, щодо небезпеки виникнення пожеж та надзвичайних подій.

Так, рятувальники разом із працівниками Рівненського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з метою запобігання негативних явищ, пропаганди здорового способу життя, профорієнтації та роз’яснювальної роботи щодо дотримання вимог пожежної безпеки і безпеки життєдіяльності здійснили виїзд в Дубенський район, де спільно створеним «Мобільним консультаційним пунктом соціальної роботи» провели роз’яснювальну роботу, профілактичні бесіди з учнями навчальних закладів, відвідали сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, дитячі будинки сімейного типу.

Робота консультаційного пункту здійснювалася одразу в двох напрямках. Одна рейдова група проводила профілактично-роз’яснювальну роботу серед учнів інтернатів і загальноосвітніх навчальних закладів в селах Верба та Птича. Дітям роз’яснювали основні правила безпечної життєдіяльності, як уникнути виникнення пожеж, надзвичайних подій, застерігали щодо паління та захворювання на ВІЛ/СНІД, роздавали застережливі листівки та буклети, демонстрували повчальні відео і мультфільми.

Друга група, отримавши списки сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, інвалідів, малозабезпечених та багатодітних родин, а також людей зі схильністю до зловживання алкоголю, відправилася за визначеними маршрутами проводити профілактично-роз'яснювальну роботу в житловому секторі. Адже переважна більшість громадян даної категорії не мають телевізорів, радіоприймачів, доступу до мережі «Інтернет» та не виписують друковані періодичні видання, отже, вони не отримують необхідну інформацію про те, яких заходів безпеки слід дотримуватися, щоб уникнути біди, і тому підсвідомо наражають себе на небезпеку. Як результат, саме в їхніх оселях часто трапляються пожежі та трагічні випадки.

Під час обходів житлового сектору рейдовою групою з дозволу господарів помешкань здійснювалися профілактичні обстеження стану приладів газового, пічного опалення, електрогосподарства з послідуючим роз’ясненням громадянам основних вимог, як пожежної безпеки так і безпеки життєдіяльності щодо їх утримання та експлуатації, вручалися відповідні пам’ятки. Під час спілкування з фахівцями люди мали можливість отримати від них необхідну як практичну допомогу, так і консультацію та поради відносно упередження пожеж або інших надзвичайних подій.

По завершенню спілкування громадяни дякували за допомогу, а також обіцяли дотримуватись відповідних правил безпеки.

Як зазначив начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Володимир Оглобля: «Убезпечити громадян області, а особливо дітей від виникнення пожеж і різного роду надзвичайних ситуацій, зберегти їхнє здоров'я та життя - це першочергове завдання працівників Головного управління. Тому проведення таких спільних профілактичних заходів є пріоритетом у службової діяльності рятувальників і в подальшому робота в даному напрямку буде продовжуватися та посилюватися».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: «Вічний як ...
Наступна новина: На Житомирщині протягом ...

КОМЕНТАРІ