Тернопіль: «Вічний як народ» Шевченко звучав у Кутківцях з дитячих уст

Тернопіль: «Вічний як народ» Шевченко звучав у Кутківцях з дитячих уст

12.03.13 09:07 0 1055
10 березня в Комунальній установі Будинок культури «Кутківці» відбувся святковий концерт, присвячений 199-й річниці з дня народження Т.Г. Шевченка «Вічний як народ...». Вшанування пам’яті Великого Кобзаря розпочали з панахиди, яку відправив парох церкви Покрови Пресвятої Богородиці отець Корнелій біля пам’ятника Т.Г.Шевченка.

Продемонстрували красу і чарівність Шевченкового слова учасники самодіяльних художніх колективів Будинку культури: вокальний ансамбль «Джерело любові», наймолодші учасники ансамблю «Вишиванка», читці - Марічка Івашків, Наталя Попович, Еля Атаманчук та Андрій Попович під керівництвом художнього керівника та режисера святкового концерту Атаманчук Лілії.

Ніжно і тужливо звучали пісні на вірші поета у виконанні дуету у складі Анни Бойко та Ореста Кутраня, а також у піснях гурту «Фа-мажор» будинку культури «Кутківці».

«В день народження Шевченка ми всі йдемо до пам’ятника, щоб вшанувати пам’ять Кобзаря, запалити свічку, почитати його вірші, в яких поет закликав український народ до боротьби за волю, за кращу долю. Його слово живе між нами, і ми є відповідальними за те, щоб якогомога правдивіше передати наступним поколінням Шевченкові священні заповіти», - зазначила директор будинку культури «Кутківці» Горлуц Наталія.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ