На Хмельниччині тарас Шевченко — вірний син України

На Хмельниччині тарас Шевченко — вірний син України

12.03.13 12:11 0 1638
Тарас Григорович Шевченко - великий український народний поет та геніальний митець-новатор. Видатний поет був водночас і драматургом, і повістярем, і фольклористом, і одним з найвидатніших майстрів українського живопису та графіки. Одним з найбільших його творінь була збірка віршів під назвою «Кобзар».

Рік видання «Кобзаря» - 1840 - це дата народження нової української літератури. Іван Франко писав: «Ця маленька книжечка відразу відкрила немов новий світ поезії, вибухла немов джерело чистої, холодної води, заясніла невідомою досі в українському письменстві ясністю, простотою і поетичною грацією вислову» .

9 березня з нагоди відзначення 199-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка заступник керівника апарату – начальник організаційного відділу облдержадміністрації Василь Климчук поклав квіти до пам’ятника Великого Кобзаря у місті Хмельницькому.

У церемонії покладання вінків та квітів також взяли участь Хмельницький міський голова Сергій Мельник, заступник міського голови Іван Прокопець, депутати обласної та міської рад, представники місцевих організацій політичних партій та громадських організацій, релігійних конфесій, керівники підприємств, установ і організацій міста та області, громадськість.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі до відома ...

КОМЕНТАРІ