На Хмельниччині лелека – символ щастя

На Хмельниччині лелека – символ щастя

12.03.13 14:07 0 1623
З особливою симпатією ставляться в народі до лелеки, який є своєрідним оберегом України. Лелеки зимують у Південній Африці. Маршрут їхніх перельотів дуже довгий. Дістаються вони до зимівників лише на середину грудня, а вже через місяць знову збираються до рідної домівки. Яка весна в нашому краї без лелек. З їх появою, здається, оживає сама душа рідної української природи. Лелека — символ сімейного благополуччя, щастя, символ любові до рідної землі. Кожної осені, з приходом холоду лелеки відлітають до теплих країв.

Незвичайний випадок в смт. Віньківці Хмельницької області не залишив байдужим добре людське серце.

Восени 2012 року один із жителів Олександр Палаш знайшов у полі знесиленого молодого птаха, який з невідомих причин залишився тут зимувати. З першого погляду було видно, що птах голодний, поранений та потребує негайної допомоги. Надії на те, що лелека виживе були невеликими, але і це не стримало чоловіка забрати птаха до власної домівки. Турбуючись про птаха тривалий термін Олександру Яковичу вдалось врятувати життя молодого лелеки, але попри всі зусилля він виглядав кволим та зляканим. Він відгодував та вилікував його. Але з приходом морозів спеціально відведеного місця, де міг жити птах у господарстві не виявилося. З пошуком нової домівки для одинокого птаха допомогло Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Хмельницькій області. Природоохоронці знайшли нову домівку для птаха у парку культури і відпочинку ім. Чекмана у м.Хмельницький. Під час переїзду птах був збентеженим та переляканим, працівники Держуправління створили усі сприятливі умови для переїзду та переселення птаха. Керівництво зоокуточка, що знаходиться саме в парку, з радістю прийняли нового мешканця. В перший же день вони дали лелеці ім'я - Руслан. Лелека швидко освоївся на новому місці.

У народі кажуть, що цей птах приносить щастя. Нехай він принесе щастя усім хто врятував йому життя. Птах ніколи не забуде чуйне серце та добрі руки усіх небайдужих до нього людей!

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: План виконання робіт ...

КОМЕНТАРІ