На Буковині протягом тижня в Україні утримуватиметься холодна погода

На Буковині протягом тижня в Україні утримуватиметься холодна погода

13.03.13 16:26 0 1017
За прогнозами Українського гідрометеорологічного центру, суттєвого підвищення температури повітря і приходу весни в Україну протягом 11-18 березня не очікується. Про це під час брифінгу повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда.

«Розпочатися весна може і різко, але тривалого і швидкого наростання тепла очікувати не варто. Тобто за всіма прогнозами ми не можемо говорити про стрімкий прихід весни в Україну. Найскладніший період – це 15 та ніч проти 16 березня, коли через Україну переміщуватиметься активний циклонічний вихор. Водночас наші прогнози демонструють абсолютно нормальний розвиток атмосферних процесів як для першої половини березня. Температурний режим навіть вищий за норму», - зазначив директор Гідрометцентру.

З його слів, 11-14 березня на території України утримуватиметься практично однакова погода: невеликі й помірні опади, на заході та півночі у вигляді мокрого снігу, а в південних, центральних і східних областях у вигляді дощу. Вночі температура становитиме -1...-6 градусів, вдень 0...+5. На півдні, частково в центрі й на сході температура вночі +1...+6 градусів, вдень +10...+15 градусів.

Водночас увечері 14 березня Гідрометцентр прогнозує ускладнення погодних умов, пов'язане із проходженням глибокого і активного циклона з Балканського півострова. У зв'язку з цим 14 березня на заході пройдуть інтенсивні снігопади, які будуть супроводжуватися штормовим вітром 15-20 м/с, інколи пориви вітру сягатимуть 25 м/с. Фактично найскладніша ситуація прогнозується у західних областях.

15 березня проходження циклона буде відчуватися на всій території України, у більшості регіонів очікується дощова погода. Температура на півдні, частково в центрі та на сході України становитиме +3...+8 градусів вночі, +10...+15 градусів вдень і в Криму до +20 градусів.

Микола Кульбіда також звернув увагу, що після проходження циклона з 16 березня в Україну прийде холодне арктичне повітря, яке спровокує суттєве похолодання. На заході вночі температура становитиме -10...-15 градусів, вдень -3...-8 градусів, в інших областях -3...-8 градусів вночі, 0...-5 градусів вдень. У Криму утримуватимуться позитивні температури.

Він також додав, що у Києві до 15 березня погода не зміниться, час від часу ітиме невеликий мокрий сніг. Температура вночі -2…-5 градусів та близько 0 градусів вдень. Уже на наступний день опади і вітер посиляться. 16-18 березня температура коливатиметься в межах -8…-10 градусів вночі та -3…-5 градусів вдень.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Установи і організації ...
Наступна новина: Чернігів: Профілактика ...

КОМЕНТАРІ