На Буковині державна служба з надзвичайних ситуацій та Міністерство оборони співпрацюють заради покращення медичного забезпечення рятувальників

На Буковині державна служба з надзвичайних ситуацій та Міністерство оборони співпрацюють заради покращення медичного забезпечення рятувальників

13.03.13 14:08 0 1019
Віднині співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій обслуговуватимуться у медичних та санітарно-курортних закладах Міністерства оборони. Відповідне рішення було прийняте з метою покращення якості медичного забезпечення рятувальників. Про це йдеться у спільному наказі ДСНС та Міноборони №155/66 від 5 березня 2013 року.

«Наказуємо: прикріпити та здійснювати медичне забезпечення осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту органів, підрозділів та навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій в закладах охорони здоров’я Міністерства оборони України», - сказано в наказі, виданого за підписом Міністра оборони Павла Лебедєва та Голови ДСНС Михайла Болотських.

Даний документ зобов'язує заклади охорони здоров’я Міністерства оборони надавати кваліфіковану медичну допомогу особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту органів, підрозділів та навчальних закладів ДСНС України в обсязі та на умовах, встановлених порядком надання медичної допомоги у військово-медичних закладах.

Водночас у наказі зазначається, що санаторно-курортне лікування осіб рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту та членів їхніх сімей здійснюватиметься в санаторно-курортних закладах Міністерства оборони України. Рятувальники обслуговуватимуться у подібних закладах згідно з частиною 2 статті 55 закону «Про правові засади цивільного захисту» та відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками до санаторно-курортних закладів військовослужбовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ та деяких інших категорій осіб і членів їх сімей.

Даний наказ видано відповідно до статті 55 закону «Про правові засади цивільного захисту», положень про Міністерство оборони України, а також про Державну службу України з надзвичайних ситуацій.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові розпочався ...
Наступна новина: На Рівненщині дСНС України ...

КОМЕНТАРІ