На Буковині михайло Болотських за поглиблення співпраці з Угорщиною у сфері цивільного захисту населення

На Буковині михайло Болотських за поглиблення співпраці з Угорщиною у сфері цивільного захисту населення

13.03.13 14:52 0 920
Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських переконаний у необхідності поглиблення співпраці з Угорщиною у сфері цивільного захисту населення. Зокрема мова йде про координацію дій оперативно-рятувальних підрозділів для забезпечення безпеки громадян під час весняного водопілля, запобігання й ліквідації пожеж в екосистемах. Про це він сказав під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні Міхалем Баером.

«Ми завжди раді конструктивному співробітництву, яке приносить користь людям. Катаклізми природного та техногенного характеру не мають кордонів. Тому ми повинні спільно працювати, особливо коли мова йде про прикордонні території», - наголосив Голова ДСНС України.

Михайло Болотських також поінформував угорських колег про процес проходження весняного водопілля в Україні, стан готовності підрозділів ДСНС України до ліквідації можливих негативних наслідків повені, а також можливості залучення сил та засобів Міністерства оборони України у разі необхідності. Крім того, очільник українських рятувальників розповів про техніку та сили, які залучаються у пожеженебезпечний період для ліквідації пожеж в екосистемах.

У свою чергу Міхаль Баер зауважив, що Угорщина також зацікавлена у подальшій співпраці з Україною. За його словами, для Угорщини є радісною звістка про нормалізацію процесів весняного водопілля в нашій державі, а також щодо високого рівня готовності підрозділів ДСНС України до дій за призначенням. Він також звернув увагу на необхідність посилення взаємодії на рівні українсько-угорської міжурядової змішаної комісії з питань транскордонного і прикордонного співробітництва.

«Ваше відомство надзвичайно важливе для нас. У нас є багато спільних інтересів по обидві сторони кордону. Ми готові піти на різні форми співробітництва, у тому числі з обміну досвідом. Ми готові на 100% », - сказав він.

Під час зустрічі сторони домовилися про проведення у найближчий час зустрічі на рівні голів ДСНС України та Національного генерального директорату з питань управління надзвичайними ситуаціями Угорської Республіки.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ