В Луцьку погодні умови ще не дозволяють розпочати масштабний ремонт доріг

В Луцьку погодні умови ще не дозволяють розпочати масштабний ремонт доріг

13.03.13 10:05 0 1040
На оперативній нараді про стан дорожнього покриття та проведення ремонтних робіт у 2013 році доповідав директор департаменту житлово-комунального господарства Іван Кубіцький.

Він акцентував, що у зв’язку з аномальними погодніми умовами цієї зими (велика кількість опадів, різкі зміни температурних режимів, значна кількість висипаної протиожеледної суміші) на проїжджій частині вулиць утворилися вибоїни. Для порівняння, станом на висипано 7414 тон піщано-соляної та щебенево-соляної суміші, коли за аналогічний період минулого року – 5126 тон, що негативно вплинуло на стан проїжджої частини.

Уже сформовано перелік вулиць, на яких буде виконано ямковий ремонт із застосуванням технології «холодного асфальту» та гарячого асфальтобетону.

Станом на сьогоднішній день проведено роботи на проспектах Перемоги, Молоді, вулицях Ковельській, Винниченка, Словацького, Набережній, Ківерцівській, Богдана Хмельницького, де із застосуванням технології «холодного асфальту» виконано ремонт проїжджої частини площею 284 кв.м.

На вулицях Окружній, Полонківській, Карпенка-Карого, Мамсурова проведено засипку глибоких вибоїн щебенем.

У цьому році заплановано виконати поточний ремонт вулиць на суму 3 млн. грн. Передбачається проведення ямкового ремонту, встановлення самонівеляційних люків, грейдування, підсипка щебенем та інше.

Заплановано провести капітальний ремонт вулиць на суму 13 млн. грн за кошти місцевого бюджету та на 10,8 млн. грн за кошти державної субвенції в обласний бюджет.

На даний час триває формування переліку вулиць з врахуванням звернень мешканців міста та технічного стану доріг.

Міського голову Миколу Романюка цікавив стан доріг, які були відремонтовані за останні два роки. «Вони добре збереглися, на 99 відсотків. Лише на вул. Набережній пошкоджено 60 квадратів поверхні», – повідомив доповідач.

Детальніше говорили про стан мостів, ремонт яких потрібно уже розпочинати, та погодні умови поки що не дозволяють цього робити. А тому, де вкрай необхідно, ямки засипають щебенем.

Микола Романюк наголосив, що попередньо було складено графіки ремонту доріг, та життя внесло корективи і доведеться першочергово ремонтувати головні вулиці, по яких курсує громадський транспорт. Це вулиці Винниченка, Рівненська, проспекти Перемоги, Волі та інші важливі дороги.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Департамент з питань ...

КОМЕНТАРІ