На Волині виконання державного замовлення на підготовку робітничих кадрів – головне завдання для закладів професійно-технічної освіти на 2013-2014 навчальний рік

На Волині виконання державного замовлення на підготовку робітничих кадрів – головне завдання для закладів професійно-технічної освіти на 2013-2014 навчальний рік

13.03.13 10:36 0 919
Виконання державного замовлення на підготовку робітничих кадрів – головне завдання для закладів професійно-технічної освіти на 2013-2014 навчальний рік. На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк під час підсумкового засідання розширеної колегії управління освіти і науки ОДА.

Минулоріч держзамовленням в області охоплено 98,5% молоді, у той час, як в Україні цей показник становить 94%. Працевлаштовано 2,8 тис. осіб.

Як поінформував начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Хомич, торік на модернізацію матеріально-технічної бази профтехустанов залучено близько 12 млн грн позабюджетних коштів. Це дало можливість оснастити лабораторії закладів новим обладнанням, оновити кабінети та комп’ютерну техніку.

«Маємо забезпечити якісну навчальну та виховну роботу. Звісно після здобуття спеціальності - обов’язкове працевлаштування молоді. Директори профтехзакладів повинні тісно співпрацювати із службою зайнятості. Важливим аспектом є й тісний контакт з роботодавцями. Маємо створити такі умови, щоб роботодавець був зацікавлений у підготовці кваліфікованого працівника», - зауважив Олександр Курилюк.

Він також відзначив, що « в Україні на 90% підготовка кваліфікованого працівника фінансується з бюджету. Для порівняння в Європі: 30% - державні кошти, решта – роботодавців та профспілок. Нам також необхідно перейняти такий європейський досвід та працювати спільно на перспективу».

На Волині освітні послуги у сфері професійно-технічної освіти за державним замовленням в області надають 22 навчальні установи ІІ-ІІІ атестаційного рівня, з них три - підпорядковані вищим навчальним закладам. Крім того, професійну підготовку здійснюють 38 ПТНЗ І атестаційного рівня різних форм власності та підпорядкування. У 2012 році там навчалися 21 тис. учнів.

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині проблеми ...

КОМЕНТАРІ