Михайло Болотських: процеси весняного водопілля проходять в межах норми

Михайло Болотських: процеси весняного водопілля проходять в межах норми

13.03.13 17:20 0 903
Державна служба України з надзвичайних ситуацій готова реагувати на всі можливі надзвичайні ситуації, пов'язані із процесами весняного водопілля в Україні. При цьому, відповідно до прогнозів, станом на немає підстав говорити про ймовірність цього року сильної повені із значними негативними наслідками для населення. Про це під час брифінгу в Адміністрації Президента повідомив Голова ДСНС України Михайло Болотських.

"Ми детально проаналізували ситуацію. На можна з упевненістю сказати, що весняна повінь пройде цього року здебільшого нижче норми або у межах щорічної норми. Високого паводка з негативними наслідками цього року не прогнозується", - сказав він.

При цьому Михайло Болотських підкреслив, що Держслужба готова до будь-якого розвитку подій у разі ускладнення ситуації.

«Ми готові до будь-якого, навіть найскладнішого, розвитку подій. Ми постійно моніторимо ситуацію. Цього року підготовку до паводка ми почали заздалегідь. Зокрема був створений міжвідомчий оперативний штаб під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Олександра Юрійовича Вілкула. Ми розробили план безаварійного пропуску паводка й сходження льоду. Він регулює порядок дій міжвідомчого угруповання сил під час весняного водопілля. Зокрема задіяні Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ, Державне агентство водних ресурсів, Міністерство інфраструктури, Міністерство енергетики та вугільної промисловості. У ньому передбачається можливість залучення у разі небезпеки близько 42,5 тис. осіб, 5 тис. одиниць техніки, 830 засобів запобігання водним перешкодам, а також 90 піротехнічних розрахунків», - сказав Голова ДСНС України.

Також Михайло Болотських вказав на необхідність проведення найближчим часом організаційно-технічної роботи в регіонах, зокрема з очищення русел малих рік і меліоративних каналів.

Водночас очільник рятувальників зазначив, що є ряд регіонів, де можливе часткове підтоплення територій.

"Я наголошую, що в цей період можуть бути часткові підтоплення територій. Так, ускладнення очікуються в межах Волинської й Рівненської областей, де максимальний рівень води може призвести до часткового підтоплення окремих населених пунктів ріками басейну Прип'яті. Також у найближчих до Дніпра районах Чернігівської області. На території Тернопільської й Хмельницької областей ситуація може ускладнитися внаслідок неконтрольованих і аварійних скидів води зі ставків і невеликих водоймищ. Режим карпатських рік буде визначатися конкретними погодними умовами в період сніготанення й випадання опадів», - відзначив Голова ДСНС України.

При цьому він наголосив на тому, що з 8 по 11 березня перша хвиля паводка у Карпатському регіоні минула без негативних наслідків.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громадські організації ...
Наступна новина: На Львівщині цього тижня ...

КОМЕНТАРІ