Івано-Франківщина: запрошують «Весняні акорди»

Івано-Франківщина: запрошують «Весняні акорди»

13.03.13 12:49 0 1026
До 16 квітня триватиме прийом заявок на участь у першому Прикарпатському фестивалі-конкурсі дизайну одягу «Весняні акорди» за мотивами народного мистецтва (вишивка, ткацтво, бісероплетіння), який відбудеться 16 травня у Пасажі Гартенбергів в обласному центрі.

Засновники та організатори «Весняних акордів» - громадська організація «Роса Карпат» за підтримки управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації та Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса. Всі учасники отримають дипломи фестивалю-конкурсу «Весняні акорди»; переможців у кожній номінації нагородять сувенірами. У межах цього весняного фестивалю-конкурсу пройдуть майстер-класи, прес-конференція та святковий концерт.

Як зазначають в управлінні культури і релігій облдержадміністрації, дизайнерський фестиваль-конкурс започатковано задля розвитку та всебічної підтримки молодих талантів, зростання фахового рівня дизайнерів одягу. Цей захід покликаний «сприяти міжрегіональному обміну мистецькими цінностями, збереженню традицій та ознайомленню молоді з надбаннями української народної культури».

Головне завдання фестивалю-конкурсу - надати можливості студентам та молодим фахівцям проявити свої фантазію, кваліфікованість, уміння бачити та творити модельний одяг на основі народних традицій. «Весняні акорди» допоможуть зробити перші кроки у професійній кар’єрі, сприятимуть вихованню національно-спрямованої творчої особистості. Участь у конкурсі дає шанс молоді продемонструвати свій творчий потенціал фахівцям моди та буде своєрідним стартовим майданчиком для подальшої співпраці з відомими дизайнерами одягу.

Фестиваль «Весняні акорди» створить умови для творчого спілкування колективів та виконавців – представників традиційних національних культур; сприятиме відродженню національних свят та обрядів, пропаганді кращих духовних надбань українського народу, вихованню любові до рідної землі; допоможе залучити до української народної творчості молодь; спонукатиме до збереження та підтримки історико-культурного та природного багатства карпатського краю.

Довідково

Участь у фестивалі-конкурсі «Весняні акорди» є безкоштовною; роботи учасників та інформація про них будуть розміщені у каталозі фестивалю; творчі конкурси модельєрів оцінюватиме компетентне журі: дизайнери, мистецтвознавці, художники, експерти-аналітики. Номінації: «Одне плаття»; «Костюми»; «Колекції». Моделі повинні бути створені на основі народних традицій із застосуванням певного декорування – вишивки, ткання, оздоблення бісером. Моделі, орієнтовані на споживача, мають засвідчувати, що дизайнер орієнтується в актуальних модних трендах і напрямках, повинні бути виконані якісно, з дотриманням всіх технологічних вимог.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Попередня новина: Чернівці: Конкурс не ...
Наступна новина: У квітні в Чернігові ...

КОМЕНТАРІ