Львівщина на високому рівні відзначає 199 річницю від дня народження Тараса Шевченка

Львівщина на високому рівні відзначає 199 річницю від дня народження Тараса Шевченка

13.03.13 18:25 0 1034
Про це свідчать колоритні  мистецько-культурні  заходи, які відбуваються в регіоні – розповіла директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей  облдержадміністрації Наталія Гамкало.

Так, вперше 9 березня 2013 року у фойє та Дзеркальному залі Львівського національного академічного театру опери та балету ім.С.Крушельницької експонувалася виставка «Шевченкіана львівських митців» з фондів Народного музею Тараса Шевченка Львівського палацу мистецтв. Для виставки було відібрано 30 робіт визнаних українських художників. Автор проекту – заслужений діяч мистецтв України О.Скоп. Виставку відвідало близько 1000 осіб.

Особлива увага у Шевченківські дні приділена і дитячій творчості  – проведено регіональну виставку-конкурс дитячих малюнків “Об’єднаймося ж брати мої!”. На виставці представлено близько 100 робіт. З них 5  відібрано для участі у Всеукраїнському конкурсі. 17 березня у Львівському державному обласному центрі народної творчості і культурно-освітньої роботи відбудеться обласний огляд-конкурс читців.

Активними у промоції творчості Духовного Батька України є театри Львівщини.  Зокрема, на сцені Національного академічного українського драматичного театру ім. М.Заньковецької відбулась вистави “Державна зрада” та “Невольник».

Виставу “www.МатиНАЙмичка.com.ua” за Т.Шевченком презентував глядачам Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки.

Виставу “Богдан” Б.Стельмаха наймолодші глядачі могли переглянути у Львівському академічному обласному театрі ляльок.

Львівська обласна філармонія підготувала нові концертні програми: “Тарасова світлиця” та співочу дію на поезії Тараса голосом народної пісні у виконанні лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Наталії Половинки та музикою сучасних українських композиторів Богдани Фроляк та Валентина Сильвестрова. “Цвіт… Чи я живу”.

Львівська державна академічна чоловіча хорова капела “Дударик” презентувала у Львівському будинку органної та камерної музики концерт “Музика до Кобзаря”.

Просвітницьку та наукову діяльність у цей знаменний для українців час активізували бібліотеки області.

Львівською обласною бібліотекою для дітей проведено годину творчості “Малюємо і читаємо Кобзаря” (майстерня “Мальована книга”), відбулась Мультимедійна презентація “Моя ти доле, непроста…”

 У Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся літературний вечір “Пророча сила поезії Тараса Шевченка” за участі Львівської обласної організації Національної спілки письменників України.

Кінотеатри м.Львова та районні кіновідеомережі з 4 по 15 березня пропонують глядачам тематичні кінопокази фільмів: “Тарас Шевченко”, “Сон”, “Наймичка”, “Тарас”, “Той, хто прорік націю”, “Розповіді про Шевченка”.

Також у березні-квітні передбачено проведення ряду мистецьких конкурсів. Обласний огляд-конкурс хорових колективів (присвячений 110-ї річниці від дня народження М.Ф. Колесси та назустріч 200-річчю від дня народження Т.Шевченка) відбудеться 24 березня у с.Солонка, Пустомитівського району, 31 березня в Радехівському РНД, 14 квітня – Дрогобицькому МНД.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відзначать ...
Наступна новина: Російський ...

КОМЕНТАРІ