На Львівщині стартують Тижні безпеки життєдіяльності у навчальних закладах

На Львівщині стартують Тижні безпеки життєдіяльності у навчальних закладах

13.03.13 14:22 0 955
Традиційно, напередодні проведення Тижнів безпеки життєдіяльності дитини, які проводяться у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах, у кожному районі Львівщини на базі окремих шкіл та садочків відбуваються показові Дні цивільного захисту. Метою показових заходів є відпрацювання педагогічними колективами єдиної методики проведення Днів цивільного захисту та Тижнів безпеки життєдіяльності та обмін досвідом у організації проведення профілактичної роботи серед учнів.

Після обговорення актуальних питань організації роботи невоєнізованих формувань цивільного захисту у навчальних закладах, гості відвідали відкриті уроки у 4-11 класах, де дітям викладався матеріал з тематики безпеки життєдіяльності. Шкільні викладачі продемонстрували різні прийоми проведення занять для школярів різних вікових груп з використанням роздаткових та наочних матеріалів, мультимедійних презентацій та рухливих спортивних конкурсів. Мали змогу виступити перед школярами і представники Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Завершився показовий День цивільного захисту практичним відпрацюванням евакуації дітей з навчального закладу та демонстрацією можливостей пожежно-рятувальної техніки – до школи завітали вогнеборці 2-ої державної пожежно-рятувальної частини Франківського району. Школярі мали змогу не тільки подивитися на вправність вогнеборців, які ліквідовували умовну пожежу та розрізали за допомогою спецінструменту металеів конструкції, але й безпосередньо поспілкуватися з рятувальниками, приміряти та сфотографуватися у бойовому обладунку пожежного.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ