Чернігів: Профілактика туберкульозу - популяризація здорового способу життя

Чернігів: Профілактика туберкульозу - популяризація здорового способу життя

13.03.13 16:28 0 907
Такий висновок зробили учасники чергового заняття для фахівців із соціальної роботи Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, яке відбулось 11 березня.

Туберкульоз – це інфекційне захворювання, яке в Україні досягло рівня епідемії. Ця тема досить часто присутня в нашому повсякденному житті. Ми зустрічаємо її у газетах та журналах, її обговорюють у телепрограмах і передають у випусках новин. Кожен може заразитися туберкульозом, адже хвороба не зважає на достаток, стать чи вік людини.

«У той же час треба визнати, що туберкульоз не є глобальною катастрофою, а являє собою додаткову проблему, яка ускладнює всі інші. Необхідним є комплексний міждисциплінарний підхід до вирішення ускладнень, пов’язаних з поширенням цієї хвороби» - наголосив міський позаштатний дільничний фтизіатр обласного протитуберкульозного диспансеру Костянтин Запорожець.

Під час обговорення даного питання, лікар надав вичерпну інформацію щодо шляхів зараження, профілактики туберкульозу. Фахівці із соціальної роботи, які у повсякденній роботі спілкуються із населенням міста, чітко усвідомили, що вчасне обстеження дозволить виявити захворювання на туберкульоз, а кваліфіковане лікування у 95% забезпечить подолання хвороби.

Під час засідання учасники повідомили, що, у разі виникнення труднощів в отриманні медичної допомоги, можна зателефонувати за номером Всеукраїнської гарячої лінії з питань, пов’язаних із захворюванням на туберкульоз: 0 800 50 30 80 (з 8.00 до 23.00, дзвінки безкоштовні).

Завершальним етапом заняття стало відпрацювання практичних навичок щодо розширення міжсекторних і міжвідомчих зв’язків, спрямованих на здійснення соціального супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах; сутність, алгоритм та організаційно-методичні основи соціального супроводу як форми підтримки родини; значення та зміст оцінювання та оцінки в процесі ведення випадку.

За інформацією Чернігівського міського центру СССДМ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ