У Житомирі відбувся концерт у рамках фестивалю «Відкриваємо Падеревського»

У Житомирі відбувся концерт у рамках фестивалю «Відкриваємо Падеревського»

13.03.13 09:57 0 938
11 березня у концертній студії Житомирської обласної державної телерадіокомпанії відбувся концерт польської та української музики у рамках фестивалю «Відкриваємо Падеревського» за участю представників обласної влади та польської делегації на чолі з генеральним консулом Республіки Польща у місті Вінниця Кшиштофом Свідереком. Власні композиції та інтерпретації творів Ігнація Яна Падеревського представили музиканти Львівської обласної філармонії.

Уперше фестиваль «Відкриваємо Падеревського» відбувся у Львові у листопаді минулого року з ініціативи Польсько-Української Фундації імені Ігнація Яна Падеревського. Метою заходу є популяризація творчої спадщини видатного композитора, піаніста, музиканта-віртуоза, державного та громадського діяча.

Звертаючись до учасників і слухачів концерту, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков зауважив: «Це велика честь для нас вшановувати у Житомирі знаного на весь світ музиканта Ігнація Яна Падеревського, якого називають другим Шопеном. Протягом останніх років активісти польського руху на Житомирщині відродили багато культурних і духовних традицій, пов’язаних із пам’яттю цього діяча. Приємно відзначити, що 2011-го року при Житомирській загальноосвітній школі № 5 було відкрито меморіальну дошку Ігнацію Яну Падеревському».

За словами начальника управління культури облдержадміністрації Юрія Градовського, такі заходи, як фестиваль «Відкриваємо Падеревського», сприяють не лише налагодженню міжкультурного зв’язку українського та польського народів, а й зміцненню партнерських зносин між Генеральним Консульством Республіки Польща та Житомирською обласною держаною адміністрацією.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ