На Житомирщині чоловік отруївся минулорічними грибами.
11 березня до реанімаційного відділення Андрушівської центральної районної лікарні з діагнозом: отруєння грибами, госпіталізовано 41-річного місцевого жителя. Як з’ясувалося, напередодні чоловік, як делікатес до вечері, відкрив банку консервованих опеньок. Гриби збиралися та маринувалися ще восени. Консервації набралося багато, родина їла опеньки всю зиму без неприємних наслідків. Цього разу скуштувати їх встиг тільки сам господар. Вночі чоловікові стало зле. Ранком він був у такому стані, що без втручання лікарів обійтися вже не міг.
Спеціалісти перевірили вміст консервації – у ній присутні тільки їстівні гриби. Фахівці припускають, що ймовірно під час маринування або зберігання саме цієї банки грибів була порушена технологія. Наразі загрози життю постраждалого не має, стан стабільний, середньої важкості.
У ДСНС у Житомирській області.
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
КОМЕНТАРІ