Рівненщина: «Детонуючі» прирікання односельців із Млинівщини закінчились вироком

Рівненщина: «Детонуючі» прирікання односельців із Млинівщини закінчились вироком

13.03.13 15:10 0 975
Тротилова шашка, електродетонатори та сотня патронів — саме такий набір став приводом до засудження 51-річного Романа* із села Довгошиї. Майже рік чоловік зберігав у власному гаражі вибухівку та боєприпаси — реальну загрозу не лише своєму життю.

Описані нижче події беруть початок ще із Радянського Союзу, коли для несення військової служби юнаків могли направити у досить віддалені закутки найбільшої держави світу. За такою схемою нині 49-річному жителю Млинівського району Володимиру* довелось освоюватись на Середньому Сході. Повертаючись за кілька років у рідні краї, він мимохіть отримав у бандеролі із власними речами згаданий кримінальний комплект і залишив його пилитись на стелажах сараю.

Майже через добрих два десятки літ Володимир, посперечавшись із сусідом Романом, дістав на-гора «армійську згадку» та в гніві покинув вибухонебезпечний пакунок у його господарстві. Обдумавши через ніч свою гарячкуватість, колишній військовик наступного дня вимагав у сусіда повернути залишену зопалу «зброю». Однак Роман безапеляційно відрізав: «Віддам лише у руки правоохоронців». Володимир ще кілька разів нагадував Романові своє прохання-вимогу, але той рішення не міняв. Навесні минулого року в ході чергового міжсусідського конфлікту сповнений образи Володимир повідомив до Млинівського РВ про незаконослухняність впертого знайомого.

— До науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС України в Рівненській області було направлено усі речі, вилучені в ході огляду господарства Романа. Відносно нього ж порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), — коментує обставини справи заступник начальника — начальник кримінальної міліції Млинівського РВ (із обслуговування Демидівського та Млинівського районів) Андрій Волохов.

Вирок Млинівського районного суду у даній справі — чотири роки позбавлення волі, однак Романа звільнено від відбування цього покарання та встановлено один рік іспитового терміну.

На щастя, витівки та словесні непорозуміння двох дорослих чоловіків не потягли за собою плачевних наслідків — скажімо, травмування чи загибелі людей, чи руйнування майна. Напевно, слід задуматись, чи варті наші амбіції та упередження чогось непоправного, а можливо, краще комусь поступитись і дійти все-таки спільного знаменника.

*Імена змінено

Олеся БОНДАРЕЦЬ,

помічник начальника відділу по зв’язках з громадськістю та ЗМІ Млинівського РВ (із обслуговування Демидівського та Млинівського районів)
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: польські пожежники ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ