На Тернопільщині міграційна служба налагоджує діалог з райдержадміністраціями

На Тернопільщині міграційна служба налагоджує діалог з райдержадміністраціями

13.03.13 15:42 0 1074
Співпраця територіальних підрозділів ДМС з органами місцевого самоврядування – одна з необхідних умов ефективного обслуговування населення. Це добре розуміють на Тернопільщині, тому співробітники міграційної служби є частими гостями на слуханнях в райдерж-адміністраціях.

Нещодавно відбулося засідання колегії Збаразької районної ради. Учасники зібрання обговорювали чимало важливих для громади питань, низка з яких належить до компетенції міграційної служби. Із головами селищних рад спілкувалася завідувач Збаразького районного сектору Державної міграційної служби Олександра Лабінська. Вона ознайомила присутніх із діяльністю служби, розповіла про останні зміни у міграційному законодавстві, зокрема, зупинилася на Законі України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні». Корисною для сільських керманичів була інформація стосовно спрощення реєстрації та зняття з реєстраційного обліку громадян України. Нагадаємо, що віднедавна ця процедура здійснюється в одному місці та в день звернення особи до органу реєстрації. Тобто, для того, щоб знятися з попередньої реєстрації та отримати нову прописку, людині достатньо звернутися із відповідною заявою у територіальний підрозділ міграційної служби за новим місцем проживання. Такі нововведення спрямовані на спрощення процедур реєстрації місця проживання фізичних осіб та оформлення паспортів громадян України.

Досвід подібних зустрічей буде впроваджуватися і в інших районах області, аби спільними зусиллями підвищувати якість обслуговування населення.

УДМС в Тернопільській області

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині дСНС України ...
Наступна новина: На Буковині дСНС України ...

КОМЕНТАРІ