На Тернопільщині рятувальники вдосконалювали навики з ліквідації пожеж в закладах із цілодобовим перебуванням людей

На Тернопільщині рятувальники вдосконалювали навики з ліквідації пожеж в закладах із цілодобовим перебуванням людей

13.03.13 08:00 0 988
12 березня 2013 року, в селі Бариш Бучацького району в приміщенні Геріатричного центру рятувальники провели тренувальні навчання з гасіння умовної пожежі.

Згідно із тактичним задумом, внаслідок замикання електропроводки виникла пожежа в одній із палат об’єкту. Полум’я швидко розповсюджувалося, існувала небезпека перекидання вогню на інші палати.

Працівник об’єкту за телефоном «101» повідомив про подію пожежно-рятувальну службу, після чого туди одразу направлено підрозділ 9-ї пожежно-рятувальної частини.

По прибуттю, рятувальники провели розстановку сил та засобів, передбачених для ліквідації такого роду пожеж, здійснили бойове розгортання із прокладенням магістральних ліній для локалізації та подальшої ліквідації умовної пожежі. Проведено евакуацію 8 чоловік, які знаходились в приміщенні, також відпрацьовано прийоми надання першої невідкладної допомоги одному умовно потерпілому, виявленого на місці події.

Під час навчань працівники пожежно-рятувальної служби тренували навики з ліквідації пожеж у закладах із цілодобовим перебуванням людей, вдосконалювали вміння щодо формування, розгортання сил та засобів, відпрацьовували взаємодію рятувальних підрозділів з іншими оперативними службами міста. Працівники закладу, відповідальні за пожежну безпеку навчались своєчасно проводити оповіщення про пожежу, евакуацію людей, вчились прийомам запобігання поширенню вогню та локалізації полум’я з використанням первинних засобів пожежогасіння.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ