На Хмельниччині колегія облдержадміністрації на чолі з Василем Ядухою схвалила внесення змін до обласного бюджету на поточний рік

На Хмельниччині колегія облдержадміністрації на чолі з Василем Ядухою схвалила внесення змін до обласного бюджету на поточний рік

13.03.13 17:41 0 1094
«Причиною позапланового засідання колегії обласної державної адміністрації стала надана органами Держказначейства офіційна звітність, що дозволяє внести зміни до обласного бюджету на поточний рік, аби не втрачати час для вирішення завдань, які стоять перед Хмельниччиною», - розпочав засідання Василь Ядуха. Публічне представлення звіту про виконання обласного бюджету за 2012 рік, відповідно до ст. 28 Бюджетного кодексу України, здійснив Сергій Пенюшкевич, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації. Крім цього розглянуто питання про внесення змін до обласного бюджету на 2013 рік.

«Доходи загального фонду обласного бюджету у 2012 році виконано на 104,2 % до показників, врахованих Міністерством фінансів України, та на 104,4 % до затверджених сесією обласної ради. Всього до загального фонду обласного бюджету надійшло 375,7 млн. грн.. це на 49,7 млн. грн. більше, ніж в 2011 році. Зазначені доходи, а також трансферти з державного бюджету дали змогу забезпечити виплату заробітної плати в бюджетній сфері, розрахуватися за спожиті бюджетними установами енергоносії, виплатити допомоги сім’ям з дітьми, стипендії тощо», - сказав Сергій Пенюшкевич.

«2012 рік був досить напруженим з точки зору виконання доходів, проте хочу подякувати усім, хто причетний до цих показників, тому що саме послідовна і конкретна робота влади із стабілізації виробництва, розвитку промисловості, сільського господарства, створення нових робочих місць та забезпечення належного рівня заробітної плати працюючих дала змогу виконати поставлені завдання», - підкреслив голова облдержадміністрації. Так, за його словами, у минулому році вдалося активізувати будівельну галузь, цьому сприяло виділення коштів з державного та місцевих бюджетів на будівництво об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення. За рахунок цих коштів, а також коштів НАК «Нафтогаз України» здійснювалося будівництво/ реконструкція 98 об’єктів соціальної інфраструктури населених пунктів, інженерних споруд та газопроводів на загальну суму майже 300 мільйонів гривень. « В 6-7 разів більше коштів отримує Хмельниччина, ніж 3-4 роки тому, і втілює в життя ці проекти», - наголосив очільник краю. На Хмельниччині вдалося стабілізувати виробництво промислової продукції , важлива галузь – сільське господарство вже три роки поспіль є найкращою в державі, вдалося збільшити середньомісячну зарплату майже на 40%, створити 84 тисячі робочих місць. «В результаті цих та інших чинників наша область за рівнем виконання доходів загального фонду місцевих бюджетів піднялася з чотирнадцятого на сьоме місце в Україні. Видатки розвитку склали 66 мільйонів гривень. Суттєві кошти вкладено у капітальний ремонт об’єктів. Понад мільйон гривень спрямовано на кредитування молодих сімей та індивідуальних сільських забудовників для придбання житла», - зауважив Василь Ядуха.

Звичайно, були і проблеми: «Непроведення органами Держказначейства платежів стало причиною утворення на кінець року кредиторської заборгованості близько 22 мільйонів гривень. Проте, ми вирішуємо цю проблему шляхом внесення змін до бюджету на поточний рік, передбачивши головним розпорядникам коштів необхідний ресурс для погашення цих боргів», - зауважив голова адміністрації.

Отже, внесення змін до обласного бюджету на 2013 рік покликане ліквідувати кредиторську заборгованість, яка виникла на початок року, розподілити субвенції з державного бюджету, а також спрямувати фінансовий ресурс на розвиток галузей соціально-культурної сфери області та житлово-комунального господарства. «Ми хочемо бачити зовсім іншими галузі охорони здоров’я і освіти, хочемо бачити як розвивається культура і спорт, які завжди фінансувалися за залишковим принципом. Особлива увага – новим соціальним ініціативам Президента щодо розвитку спорту та створення умов для розвитку дітей», - зауважив Василь Ядуха. Серед пріоритетів також енергозбереження, підвищення якості надання медичної допомоги, значний ресурс буде направлено на обласний онкодиспансер. За підтримки Глави держави планується залучити цього року близько 7 мільйонів гривень на будівництво лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні.

Василь Ядуха окремо зупинився на основних напрямках, над якими необхідно працювати: збільшення середньомісячної заробітної плати, детінізація бізнесу, погашення податкового боргу та боргів із заробітної плати, економія бюджетних коштів та постійний контроль за ефективністю їх використання тощо.

В області сформовано перелік пріоритетних проектів, фінансування яких планується реалізувати у 2013 році за рахунок коштів капітального характеру. Це 28 соціально-важливих об’єктів загальною вартістю понад 124 мільйони гривень. Цей перелік знаходиться на погодженні у Кабінеті Міністрів України та профільних міністерствах.

« Роботи попереду дуже багато, але я переконаний, якщо ми працюватимемо всі разом на Хмельниччину, результат обов’язково буде», - резюмував Василь Ядуха.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку микола Романюк ...

КОМЕНТАРІ