Ужгородські рятувальники навчали дітей правилам безпеки життєдіяльності

Ужгородські рятувальники навчали дітей правилам безпеки життєдіяльності

13.03.13 09:54 0 892
З початку року на Закарпатті вже виникло більше 200 пожеж. У більшості випадків їх причиною стає недотримання елементарних правил пожежної безпеки краянами. На жаль, іноді винуватцями пожеж стають і діти.

Щоб запобігти нещасним випадкам з дітьми та роз’яснити небезпеку дитячих пустощів з вогнем, ужгородські рятувальники спільно із представниками органів виконавчої влади Ужгородського району провели виховні заходи для учнів Великолазівської, Руськокомаріської та Середнянської загальноосвітніх шкіл.

Рятувальники поспілкувалися з дітьми про правила поведінки під час пожежі, відповіли на всі запитання, що цікавили школярів та продемонстрували навчальний відеофільм. Особлива увага підростаючого покоління акцентувалася і на первинних засобах пожежогасіння – вогнегасниках, за допомогою яких можна приборкати полум’я на початковій стадії пожежі.

Також вогнеборці розповіли дітлахам про причини виникнення пожеж, серед яких домінують: необережне поводження з вогнем, дитячі пустощі. З огляду на початок весняно-польових робіт, особлива увага присутніх зверталася на проблеми, пов’язані зі спалюванням сухостою та всілякого сміття. Дітлахів поінформували про алгоритм дій у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

Але особливу зацікавленість та радість у школярів викликав пожежний автомобіль, що заїжджав на подвір’я навчальних закладів. Кожен бажаючий зміг ознайомитись з рятувальною технікою та навіть приміряти на себе апарат захисту органів дихання та інше спорядження бійців служби «101».

Комплексні відпрацювання закарпатських шкіл триватимуть і надалі. Як свідчить багаторічний аналіз таких заходів, вони завжди мають надзвичайно позитивний результат. Адже, після таких зустрічей школярі набагато частіше замислюються над небезпекою, яку несе у собі вогняна стихія і намагаються хоча б частково втілювати рекомендації рятувальників у повсякденне життя.

В Управлінні ДСНС України у Закарпатській області вважають, що проведення роз’яснювальної роботи серед школярів початкових класів та старшокласників у майбутньому знизить кількість травмувань та загибелі дітей під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій чи пожеж, та дозволить виховати у них культуру безпечної поведінки.

Управління ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ