Волинь: в області тривають виїзні  інспекційні наради щодо виконання окремих доручень,  спрямованих на розвиток інфраструктури районів

Волинь: в області тривають виїзні інспекційні наради щодо виконання окремих доручень, спрямованих на розвиток інфраструктури районів

14.03.13 08:00 0 915
Під час традиційних виїзних нарад перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко, спільно з спеціалістами, у Ковельському та Турійському районах проаналізував ситуацію у житлово-комунальній, енергетичній, транспортній, містобудівній галузях, а також виконання заходів з протипожежної, промислової безпеки та охорони праці.

Зокрема, зазначалося, що на Ковельщині рівень оплати населенням за житлово-комунальні послуги і газ за 2012 рік становив 99,7%. У районі прийнято програму «Питна вода на 2012-2015 роки», якою передбачено будівництво двох об’єктів вартістю 4,4 млн грн. Правила благоустрою, схеми санітарної очистки населених пунктів розроблені в усіх 30 селищних і сільських радах. Торік на Ковельщині впроваджено 38 енергозберігаючих заходів, на реалізацію яких використано 12,1 млн грн (для порівняння: у 2011-му – 5,9 млн грн). Розрахунковий економічний ефект сягнув 1,2 млн грн. На рівень оснащення світильниками становить 76%. Повністю або частково зовнішнє освітлення функціонує у 71 населеному пункті району із 93.

Підсумовуючи роботу Олександр Башкаленко виконання доручень оцінив як добре і вказав на необхідність оновлення парку спецавтотранспорту та контейнерів для збору побутового сміття.

Водночас, мешканці Турійщини минулоріч за житлово-комунальні послуги розрахувалися на 99%. Для покращення стану водопровідних мереж та надання послуг з водопостачання, у відповідності до завдань, планується реконструкція і будівництво вуличних мереж у селищі Турійськ загальною кошторисною вартістю в 1,7 млн грн. Схеми санітарної очистки розроблені усіма 22 сільськими та селищними радами.

У Турійському районі також торік впроваджено 93 енергозберігаючі заходи, на реалізацію яких використано 5,2 млн грн. Це - на 2,1 млн грн більше ніж у 2011-му. Розрахунковий економічний ефект - 712 тис. грн.

 

Рівень оснащення світильниками в районі становить 82%. Повністю або частково зовнішнє освітлення функціонує у 58 з 76 населених пунктах. Актуальним для вирішення Олександр Башкаленко назвав питання будівництва очисних споруд для смт Турійськ.

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Білий дим і дзвони у ...
Наступна новина: Жителі Львівщині по ...

КОМЕНТАРІ