В Луцьку реалізовується державна програма надання протезно-ортопедичної допомоги окремим категоріям населення

В Луцьку реалізовується державна програма надання протезно-ортопедичної допомоги окремим категоріям населення

14.03.13 15:27 0 1531
У конференц-залі комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка» відбулася зустріч медичних працівників, представників громадських організацій, які опікуються дітьми-інвалідами, батьків дітей-інвалідів із заступником директора Хмельницького державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства Оксаною Борисовою. Захід організували управління охорони здоров’я міської ради спільно з департаментом соціальної політики міської ради. На зустрічі обговорили запровадження важливого засобу комплексної реабілітації дітей-інвалідів з важкою ортопедичною та неврологічною патологією шляхом вертикалізації.

Головний лікар комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська у своєму виступі наголосила на важливості налагодження співпраці з Хмельницьким державним експериментальним протезно-ортопедичним підприємством, адже за останні 10 років у нашому місті було зареєстровано 800 дітей-інвалідів, 35-40 % з них мають важку неврологічну та ортопедичну патологію. «У нас є певні можливості, але реабілітація має бути різнобічна, тільки тоді буде позитивний результат», – зазначила Оксана Лєщинська.

Заступник начальника управління охорони здоров’я міської ради Микола Якимчук повідомив, що Хмельницьке ДЕПОП реалізовує державну програму надання протезно-ортопедичної допомоги окремим категоріям населення з порушенням і захворюванням опорно-рухового апарату, а також з іншими проблемами, при яких необхідна ортопедична допомога. «Ці перші паростки співпраці будуть зміцнюватися», – переконаний Микола Якимчук.

Оксана Борисова детально розповіла про Хмельницьке ДЕПОП, яке за 30 років діяльності набуло авторитету у цій галузі. Воно має великий кадровий і технічний потенціал. Там виготовляють протези кінцівок рук і ніг, бандажі, корсети, ортопедичне взуття та устілки, інші необхідні речі для інвалідів. Багато комплектуючих деталей підприємство отримує від провідних світових фірм, що вготовляють протези. Важливим є те, що у Хмельницькому ДЕПОП працює стаціонарне відділення, де можуть безоплатно отримати фахову допомогу діти-інваліди. Крім того, хворим дітям і батькам, які їх супроводжують, безоплатно надається сучасна комфортна палата, лікування і харчування.

Тим, хто виявить бажання отримати консультацію і комплексну реабілітацію у Хмельницькому ДЕПОП потрібно звернутися у департамент соціальної політики міської ради (каб. №110, стіл № 6, тел. (0332) 284 162).

До слова, з 5 квітня 2012 року набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України №321 «Про затвердження порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, переліку таких засобів». Згідно із нею діти-інваліди можуть бути забезпечені усіма видами технічних та інших засобів реабілітації. Для цього необхідно подати заяву про забезпечення технічними засобами реабілітації, заповнити анкету на технічні засоби реабілітації, копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, свідоцтво про народження (для осіб до 18 років), завірену копію індивідуальної програми реабілітації, висновок ЛКК для забезпечення технічними засобами реабілітації, копію пенсійного посвідчення або посвідчення отримувача державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська районна ...
Наступна новина: Свободівців визнали ...

КОМЕНТАРІ