В Івано-Франківську розпочато Другий міський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства

В Івано-Франківську розпочато Другий міський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства

14.03.13 12:30 0 906
12 березня 2013 року відбувся навчальний семінар для голів будинкових, вуличних та квартальних комітетів, ОСББ та ЖБК

Як відомо, рішенням Івано-Франківської міської ради у 2013 році у місті реалізується міський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства. Як показала практика 2012 року - цей конкурс є єдиним в Україні, за допомогою якого при спільному фінансуванні учасників та бюджетних коштів є можливою реалізація місцевих ініціатив.

У бюджеті Івано-Франківська 2013 року на реалізацію конкурсу закладено 900 тисяч гривень. Як уже повідомлялося, його учасниками можуть бути громадські організації, органи самоорганізації населення, будинкові, квартальні чи вуличні комітети, ОСББ, ЖБК та сільські ради Івано-Франківської міської ради.

Під час навчального семінару секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко зазначив, що проведення такого конкурсу з одного боку є стимулом для розвитку громадянського суспільства у місті, з іншого – реальною можливість покращити умови свого спільного проживання.

«У 2012 році ми були свідками того, як при співпраці влади та громадськості вдалось зробити багато корисних справ. Івано-Франківська міська рада й надалі співпрацюватиме з громадою, ми збільшили фінансування конкурсу з 450 тис. грн. у 2012 році до 900 тис. грн. у 2013 році» - зазначив секретар міської ради Микола Вітенко.

На проведеному семінарі усі бажаючі мали змогу вияснити для себе деталі проведення конкурсу та отримати методичну консультацію. У присутніх виникало чимало запитань, а тому важливо зазначити, що експертно-аналітичний відділ МВК (тел.: 55-21-07) впродовж всього терміну проведення конкурсу надаватиме повну консультацію його учасникам.

Нагадаємо, що подача проектів на конкурс закінчується 12 квітня 2013 року.

Із деталями та умовами проведення конкурсу можна ознайомитись у розділі «Конкурс проектів».

Наступна > Відеогалерея Чи повернут...

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ