Три янголи Пінзеля повернулись з Лувру до Івано-Франківська

Три янголи Пінзеля повернулись з Лувру до Івано-Франківська

14.03.13 09:30 0 936
Три скульптури янголів роботи Георга Пінзеля повернулись з Парижу до Івано-Франківська. За кілька днів вони стануть окрасою головної експозиції Музею мистецтв Прикарпаття.

«У ці хвилини ми розвантажуємо автомобіль, в якому до нас повернулись три янголи роботи Пінзеля, що виставлялись у Луврі», - повідомив заступник директора Музею мистецтв Прикарпаття Віктор Доскалюк.

Три янголи роботи Пінзеля з Музею мистецтв Прикарпаття були у числі 27 скульптур, які експонував паризький Лувр у лютому.

Кошти для реставрації усіх робіт Пінзеля, які зберігаються в музеях Івано-Франківська, Тернополя та Львова, надало Мінкультури у сумі близько 2,5 млн. грн. Реставрацію робіт провели львівські та київські фахівці.

Арт-критики вважають, що виставка Пінзеля в Парижі відкрила Україну на мистецькій мапі світу. Раніше об’єднання «Мистецький арсенал» мало намір показати Пінзеля у Києві після виставки в Парижі.

Довідково

Іоан Герг Пінзель – український скульптор бароко, який творив у XVIII столітті. Він є найбільш відомий на Західній Україні. Нині науковці припускають, що скульптор жив та творив переважно у Бучачі, що на Тернопільщині. Втім, остаточних відомостей про дату смерті скульптора та місце його поховання наразі немає. Найбільшим дослідником творчості Пінзеля був львівський мистецтвознавець Борис Возницький.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині михайло ...

КОМЕНТАРІ