У квітні працівники «Львівводоканалу» отримають вищі зарплати

У квітні працівники «Львівводоканалу» отримають вищі зарплати

14.03.13 14:07 0 1058
Вже у квітні працівники «Львівводоканалу» отримають більші зарплати, оскільки з 1 березня на підприємстві підвищили заробітну плату.

— Торік зарплату підняли на 17%. В цьому році з березня підняли ще на 10%. Коли ми говоримо про 10%, то треба розуміти, що для тих, хто мав мінімальну зарплату, підняття є більше, ніж на 10%. Наприклад, були проблеми по водозбуту, зарплата була дуже низька. Там підняли на 20% зарплату. —   Андрій Садовий, міський голова Львова

У «Львівводоканалі» кажуть, що ніхто з працівників не отримуватиме зарплати меншої, ніж мінімальна.

— Ми розрахували нові посадові оклади відповідно до вимог територіальної угоди. Відтак, зарплати на підприємстві зросли в середньому на 10%. Для тих працівників, які мали вкрай низькі зарплати, зростання є суттєвішим. Наприклад, контролерам водозбуту нараховували близько 1400 грн, а тепер їх оклади становитимуть 1857 грн, найнижча зарплата була у прибиральниць — 1040 грн, тепер їх оклади зростуть до 1355 грн. Відтак, жоден працівник Водоканалу не отримуватиме меншу зарплату, ніж мінімальна, яка складає 1147 грн. — Ми проводимо перемовини з профспілкою, щоб знайти компромісне рішення і до кінця року піднімати зарплату поетапно»,— інформують у ЛМКП «Львівводоканал». — У «Львівводоканалі» наголошують, що 55% зібраних за послуги з водопостачання коштів скеровують на розрахунки за електроенергію. — «Протягом 2012 року тариф на електроенергію для нашого підприємства зріс на 12%, за останні 2 місяці цього року – ще на 5%. Ми ж тариф за водопостачання для мешканців не змінювали ще від грудня 2011 року. Тоді у тарифі ми закладали 30% від збору коштів на електроенергію, зараз же від зібраних коштів Водоканал за електроенергію сплачує 55%. Тобто, 55% від тарифу ми використовуємо, аби розрахуватись з енергетиками. Відтак, залишається менша сума на всі інші витрати. — Степан Пакіж, в.о.директора ЛМКП «Львівводоканал» — Однак, запевняє, що шукатимуть можливість для поетапного підняття зарплати надалі.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: На Львівщині на вул.Куліша ...

КОМЕНТАРІ