Жителі Львівщині по телефону поскаржились міліції на корупціонерів

Жителі Львівщині по телефону поскаржились міліції на корупціонерів

14.03.13 08:02 0 1032
«Суспільство проти корупції» - під такою назвою у Львівській обласній державній адміністрації відбулася пряма телефонна лінія, на яку впродовж двох годин дзвонили жителі Львова та області, повідомляючи про порушення, які, на їхню думку, допускають посадовці органів державної влади та місцевого самоврядування.

Попри те, що пряма телефонна лінія, яка відбулася 12 березня 2013 року у приміщенні управління Головдержслужби у Львівській області, мала тривати дві години, додзвонювач було так багато, що цю щоквартальну акцію було продовжено ще на годину.

Загалом зі скаргами та повідомленнями звернулося 26 мешканців Львівської області. Серед них, - підприємці, вчителі і навіть представники органів державної влади. В основному люди повідомляли про порушення майнового характеру, які виникають внаслідок діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування. Значна частина скарг додзвонювачів стосувалася неправомірного, на їхню думку, виділення земельних ділянок – за рішеннями сесій рад у містах та селах області.

Як зазначив в. о. начальника управління Головної державної служби у Львівській області Олег Данько, в управлінні державної служби раз на квартал проводять аналогічні прямі телефонні лінії «Суспільство проти корупції». Так, 12 березня на пряму телефонну лінію звернулося 26 громадян. Їхні питання в основному стосувалися порушень щодо так званих земельних справ, а також конфліктів щодо вирішення земельних меж, переважно - у сільських радах.

«Багато додзвонювачів розповідали про господарські питання. Люди просили, щоби їхні питання вирішили правоохоронні органи. Загалом найчастіше громадяни, які телефонували на пряму телефонну лінію, просили вирішення їхніх проблем за допомогою прокуратури і міліції. Відповідний протокол звернення громадян ми скеруємо у міліцію, прокуратуру та УСБУ - для вирішення конкретних питань», - сказав Олег Данько.

Водночас заступник начальника відділу УДСБЕЗ ГУМВС України у Львівській області Михайло Тесля зазначив, що з-понад двох десятків звернень громадян кілька стосувалися органів внутрішніх справ. «В основному, це питання щодо розгляду раніше скерованих звернень до працівників міліції, а також щодо надання відповіді на раніше скеровані звернення». – зауважив Михайло Тесля.

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ