На Львівщині віктор Шемчук обговорив питання розвитку мережі дошкільних установ з головами сільських рад Пустомитівщини

На Львівщині віктор Шемчук обговорив питання розвитку мережі дошкільних установ з головами сільських рад Пустомитівщини

14.03.13 12:45 0 932
Забезпечення якісних початкових умов навчання та підтримка Нових соціальних ініціатив Президента України, котрі спрямовані для майбутнього дітей – це одне із найважливіших наших завдань. Про це 13 березня зазначив голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук під час наради з питань розвитку мережі дошкільних установ, що відбулась в Пустомитівській райдержадміністрації.

Керівник області розповів, що упродовж 2012 року середній показник охоплення дітей від 1 до 6 років дошкільною освітою на Львівщині зріс на 3%  і становить  48% ( 65% – у міській місцевості, 24% – у сільській), дітей  3 – 6 років – 90% (майже на 4% більше порівняно з минулим роком), 5 років – 100%. Натомість він зазначив, що в Україні цей показник становить 57%.

Голова облдержадміністрації обговорив з головами сільських рад та керівниками навчальних закладів району проблемні питання дошкільної освіти області, зокрема Пустомитівщини.

Під час наради т.в.о. директора департаменту з питань освіти, науки, сім’ї та молоді облдержадміністрації Михайло Брегін доповів про ряд важливих питань у дошкільній освіті, які потребують вирішення. Він поінформував, що упродовж останніх років було докладено значних зусиль для розвитку мережі дошкільних закладів, завдяки чому дошкільна освіта Львівщини вирізняється в Україні найвищою динамікою розвитку.

Разом з тим Михайло Брегін повідомив, що в області спостерігається значне збільшення дитячого населення та кількості звернень батьків щодо влаштування дітей у дошкільні навчальні заклади – на 100 місцях у середньому виховується 136 дітей. Керівник департаменту зазначив, що існують й проблеми з фінансуванням та утриманням новостворених та відновлених дошкільних установ, котрі виникають внаслідок неврахування збільшення кількості дітей упродовж року.

Також учасники наради активно обговорили питання щодо стану та перспектив розвитку дошкільної освіти в районі, зміцнення навчально-матеріальної бази дошкільних виховних закладів шляхом спорудження та реконструкції будівель, а також розвитку навчально-виховних комплексів задля раціонального використання приміщень діючих шкіл.

Віктор Шемчук, підсумовуючи нараду, доручив підготувати та подати до Кабінету Міністрів України відповідні пропозиції щодо внесення змін до формули фінансового розрахунку бюджетних призначень на дошкільну освіту згідно із кількістю дітей дошкільного віку від 1 до 6 років. Він також доручив вирішити питання щодо надання можливості педагогічним працівникам дошкільних навчальних закладів здобути другу вищу освіту за спеціальністю «Дошкільна освіта» за рахунок цільових програм або коштів державного бюджету.

Очільник Львівщини наголосив, що питанню розвитку мережі дошкільних навчальних закладів області, якості початкової освіти буде надаватись особлива увага. «Ми повинні допомогти громаді Львівщини мати нормальну дошкільну підготовку дітей і загальносередню освіту», – резюмував він.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ