На Львівщині михайло Задорожний прозвітував перед громадами Літині, Раневич, Ріпчиць та Залужан

На Львівщині михайло Задорожний прозвітував перед громадами Літині, Раневич, Ріпчиць та Залужан

14.03.13 09:36 0 1435
Депутат Львівської обласної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Задорожний прозвітував перед громадами сіл Літиня, Раневичі, Ріпчиці та Залужани. Зокрема, 10 березня в селі Літиня відбулися уже традиційні урочистості з нагоди Дня народження Великого Кобзаря Тараса Шевченка. Вшанувати велета українського слова завітав у це село й депутат Львівської обласної ради Михайло Задорожний, який постійно бере активну участь у таких заходах.

Після святкової програми Михайло Задорожний виступив перед громадою села зі своїм звітом. 2011 року він посприяв у направленні 80 тис. грн., а 2012 року 30 тис. грн. на ремонт комунальних доріг у селі. Окрім того, посприяв у наданні спортивної форми для сільської футбольної команди та надав матеріальну допомогу чотирьом жителям Літині на загальну суму 1600 грн.

Цього ж дня, 10 березня, Михайло Задорожний завітав також у села Раневичі, Ріпчиці та Залужани. Раневичі за сприяння обранця громади 2011 року з обласного бюджету отримали 70 тис. грн., 2012-го році – 40 тис. грн., а 2013 року сюди має надійти ще майже 150 тис. грн.. на ремонт комунальних доріг села. Тут також депутат посприяв у виділенні спортивної форми для сільської футбольної команди та надав матеріальну допомогу чотирьом жителям на загальну суму 2100 грн. А ще - виділив кошти на придбання літератури для сільської бібліотеки та встановив пам'ятний знак борцям ОУН-УПА.

У Ріпчицях 2011 року за депутатського сприяння на ремонт комунальних доріг в село надійшло 70 тис. грн., в 2012 році – 25 тис. грн. Не оминув увагою депутат й село Залужани, яке адміністративно належить до Снятинської сільської ради.

Після звітів депутат поспілкувався із громадами. Жителі Літині скаржилися на те, що в їхньому селі немає аптеки, їхня школа – без внутрішніх туалетів, а вікна у цій же школі в надзвичайно поганому стані. Ще люди зауважили, що газова служба перевищує рахунки за газ. Та чи не найгостріше звучало питання необхідності ремонту центральної дороги. Це ж питання – необхідності ремонту центральних доріг – звучало й у всіх інших населених пунктах. Зокрема, у Раневичах цікавилися, чи можна центральну дорогу взяти на баланс сільської ради і відтак власними силами братися до її ремонту – якщо державі коштів на це бракує. Також жителів цього села турбує необхідність ремонту сільського моста, який, як не парадоксально, досі є нічиїм, тобто не перебуває на жодному балансі. А ще люди просили посприяти в ремонті сільського водогону. Окрім того, жителі села висловили стурбованість тим, що районна рада своїм рішенням позбавили сім'ї, де є двоє і більше інвалідів, пільг на придбання паливних матеріалів – дров і вугілля.

Громада Ріпчиць, як і громади Літині та Раневич, висловили велике занепокоєння стосовно стану центральної дороги села. Крім того, людей турбує те, що вже понад рік у селі немає "Школярика", тож учні змушені самотужки добиратись на навчання до сусідніх Меденич. Занепокоєна громада й недостатнім транспортним сполученням із селом, адже прямого рейсу "Ріпчиці–Дрогобич" немає, а меденицькі "маршрутки" заїжджають у село лише двічі на день. Також жителі поскаржилися, що підприємство, якому здають своє молоко (а це Радехівський молокозавод) уже третій місяць боргує людям зароблене.

Не менше проблем і прохань було озвучено й у Залужанах. Головний бич села – це центральна дорога, стан якої просто жалюгідний. Центральну дорогу мав би ремонтували райавтодор. Окрім того, ремонту потребує сільський клуб.

Михайло Задорожний запевнив селян, що й надалі тісно співпрацюватиме із громадами й усіляко сприятиме та допомагатиме їм.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Три янголи Пінзеля ...
Наступна новина: На Хмельниччині василь ...

КОМЕНТАРІ