Страйком "Львівводоканалу" вимагає від Садового нарешті призначити директора підприємства та забезпечити виконання трудового законодавства

Страйком "Львівводоканалу" вимагає від Садового нарешті призначити директора підприємства та забезпечити виконання трудового законодавства

14.03.13 09:52 0 1065
Страйковий комітет Львівводоканалу вимагає від міського голови Львова А. Садового призначити підприємству директора та виплачувати зарплатню працівникам згідно чинного законодавства. Про це 11 березня 2013 року на прес-конференції на тему: "Зарплатні махінації на комунальному підприємстві Львівводоканал" заявив голова страйкового комітету ЛМКП "Львівводоканал" Роман Пюлик.

Голова страйкому повідомив, що працівники направили колективне звернення до міського голови та секретаря Львівської міської ради, яке підписало більше 300 чоловік.

"До страйкового комітету увійшло 12 чоловік від кожного з підрозділів підприємства. Комітет виробив звернення до міського голови, яке містило чотири вимоги. Зокрема, ми вимагаємо, щоб з лютого 2013 року припинили будь-які зміни в структурній організації без погодження з трудовим колективом (скорочення робочих місць). З 1 березня 2013 року виплата заробітної плати має проводитись згідно з чинним законодавством , та умовами колективної і територіальної угод (враховуючи мінімальну зарплату). Степан Пакіж повідомив, що 1 березня в середньому по підприємству працівникам підвищили зарплату на 10%. Йдеться про 100-200 грн., але все одно зарплатня працівника "Львівводоканаоу" ще дуже далека до тієї реальної суми, на яку можна вижити", – зазначив Роман Пюлик

Голова страйккому зазначив, що головними вимогами до міського голови залишається повернення незаконно зменшеної прогресивної оплати праці та призначити нарешті на посаду директора підприємства спеціаліста в галузі водопостачання.

"Ми хочемо мати директора, який відповідатиме за діяльність підприємства. Не може людина виконувати обов'язки вже рік та два місяці. Наголошую, що наші вимоги базуються суто на чинному законодавстві. Зараз відбуваються переговори на рівні профспілки і якщо на цьому рівні вдасться вирішити питання зарплати, то страйковий комітет буде розпущено. Водночас, страйковий комітет ЛМКП "Львівводоканал", з метою уникнення колективного трудового спору, звернувся до прокуратури з проханням втрутитись у вирішення питання виконання Закону України "Про колективні договори", трудові та регіональні угоди, Закону "Про оплату праці" та Закону "Про державний бюджет України на 2013 рік", - наголосив Роман Пюлик.

Окрім цього, голова постійної депутатської комісії з питань контролю за ефективністю виконання програм розвитку міста та рішень ради свободівець Андрій Карбовник наголосив, що нового директора "Львіводоканалу" визначатимуть виключно на конкурсній основі.

"Кандидати повинні не тільки відповідати професійним критеріям, але й мати чіткий план виведення підприємства з того стану в якому він зараз перебуває. Це має бути людина, яка не дозволить собі не маючи коштів аби виплатити в повній мірі зарплатню працівникам створити, як це зробив Степан Пакіж, цілий новий відділ – відділ маркетингу. Маркетинг – це просування товару на ринку. Постає питання, яке може бути просування товару на ринку, якщо "Львіводоканал" є природнім монополістом у сфері водопостачання у м. Львові? Але якщо ретельно розібратися то виявиться, що начальником цього відділу є колишній шофер одного високопосадовця Львівської міської ради", – повідомив депутат.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ