Фракція "Свободи" у ЛМР вимагає звільнити в.о. директора "Львівводоканалу" Степана Пакіжа

Фракція "Свободи" у ЛМР вимагає звільнити в.о. директора "Львівводоканалу" Степана Пакіжа

14.03.13 09:20 0 989
11 березня 2013 року у Львові відбулась прес-конференція "Зарплатні махінації на комунальному підприємстві "Львівводоканал". Депутати-свободівці Львівської міськради озвучили вимогу до міського голови негайно звільнити із займаної посади виконувача обов'язків директора КП "Львівводоканал" Степана Пакіжа за системне порушення вимог чинного законодавства, величезні втрати води, відсутність адекватного обліку, системні прорахунки в управлінні комунальним підприємством, а також за підсумками перевірки КРУ, яка виявила зловживання на 7,5 млн. грн.

Учасниками пресової конференції були голова страйкому ЛМКП "Львівводоканал" Роман Пюлик, голова тимчасової депутатської комісії у діяльності підприємства "Львівводоканал" свободівець Андрій Яворський та голова постійної депутатської комісії з питань контролю за ефективністю виконання програм розвитку міста та рішень ради свободівець Андрій Карбовник.

Як повідомив депутат Львівської міськради Андрій Яворський, з приходом на посаду виконувача обов'язків директора ЛМКП "Львівводоканал" Степан Пакіж нічого не зробив для поліпшення ситуації з оплатою праці на підприємстві.

"Працівники "Львівводоканалу" щомісяця недоотримують від 400 до 800 грн., позаяк керівництво вперто ігнорує міжрегіональну та міжгалузеву угоди та застосовує найнижчий коефіцієнт під час нарахування заробітної платні. 11 лютого 2013 року працівники "Львівводоканалу" вже протестували проти кадрового свавілля в. о. директора підприємства С. Пакіжа та несправедливої оплати праці. Тоді ж депутатський корпус міськради звернувся до Андрія Садового з вимогою негайно усунути від виконання обов'язків директора ЛМКП "Львівводоканал" Пакіжа у зв'язку з систематичним порушенням ним чинного законодавства, однак жодної реакції й досі немає.

Вимогу депутатів і скарги працівників комунального підприємства на порушення законодавства Садовий вже вкотре пропустив повз вуха. Натомість Степан Пакіж поспішив заявити, що "ситуацію врегульовано", хоч це брехня. Доказ цьому – кількість працівників, які долучаються до страйкового комітету, зростає в геометричній прогресії", – розповів Андрій Яворський.

За словами Андрія Карбовника, команда Садового звернулася до депутатів з вимогою звільнити "Львівводоканал" від сплати податку на прибуток, мовляв, тільки це дозволить стабілізувати ситуацію з заробітною платнею на підприємстві.

"Маніпулюючи думкою громадськості, Садовий хоче змусити депутатський корпус розплачуватися за управлінські прорахунки Пакіжа коштами, які можна було би скерувати на ремонт доріг, благоустрій тощо. Ситуацію свідомо завели в глухий кут, а підприємство та його працівники стали заручниками недолугого керівництва.

Фракція ВО "Свобода" у Львівській міськраді вимагає від міського голови Андрія Садового негайно звільнити із займаної посади в. о. директора ЛМКП "Львівводоканал" Степана Пакіжа. Вважаємо, що невдоволення трудового колективу, порушення вимог чинного законодавства, величезні втрати води, відсутність адекватного обліку, системні прорахунки в менеджменті та результати перевірки КРУ, що виявили зловживання на 7,5 млн. грн., є достатніми підставами для кадрових ротацій. Невиконання наших вимог розцінюємо як намагання Андрія Садового знищити комунальне підприємство", – наголосив депутат-свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Житомирщина: з 30 по 31 ...
Наступна новина: Тернопільщина: розпочала ...

КОМЕНТАРІ