В Головному управлінні ДСНС України у Рівненській області відбулася інструктивна нарада щодо роз’яснення працівникам   процесів реформування

В Головному управлінні ДСНС України у Рівненській області відбулася інструктивна нарада щодо роз’яснення працівникам процесів реформування

14.03.13 12:31 0 1478
13 березня в актовій залі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області відбулася чергова нарада щодо процесу реформування в області Державної інспекції техногенної безпеки України та Міністерства надзвичайних ситуацій України у Державну службу України з надзвичайних ситуацій.

Розпочинаючи нараду, перший заступник начальника облуправління підполковник служби цивільного захисту Сергій Крук наголосив: «Зараз вживаються необхідні заходи для формування більш потужної служби, яка ефективно виконуватиме завдання за призначенням». За переконанням Сергія Івановича, приєднання інспекції Держтехногенбезпеки до складу Держслужби — своєчасний та правильний крок на шляху вдосконалення системи захисту населення від різноманітних надзвичайних ситуацій. Він також висловив упевненість, що гасло колишнього Міністерства з надзвичайних ситуацій «Запобігти. Врятувати. Допомогти» й надалі буде вирішуватися професійно, комплексно та ефективно. Підполковник Крук ще раз нагадав присутнім вислів Голови ДСНС України Михайла Болотських, що до наших підрозділів відбираються люди, які здатні працювати за принципами професійності, порядності та чесності.

У ході наради виступив начальник відділу роботи з особовим складом ГУ ДСНС в області Анатолій Полюшкевич, який роз’яснив основні шляхи реформування, про які йшлося під час інструктивно-методичної наради, що відбулася з керівниками обласних управлінь Держслужб з НС та начальників кадрового забезпечення 12 березня у місті Києві, за участю першого заступника Голови Держслужби України Сергія Данилюка. Також Анатолій Полюшкевич наголосив, що фахівці на посади в підрозділи ДСНС Рівненської області будуть призначатися виключно за професійним принципом, оскільки офіцерський склад та рядові бійці повинні кваліфіковано виконувати завдання за призначенням у будь-якому регіоні Україні. Кадрові призначення будуть відбуватися чесно та прозоро, без корупційних схем. Керівництво ДСНС України пильно контролюватиме кадрові реформи в регіонах та звертатиме увагу на скарги, які надходитимуть щодо процесів реформування в областях. Подання ретельно вивчатимуться, що дозволить заповнити кадровий резерв високопрофесійними фахівцями без упереджень і з вимогами чинного законодавства та реформ, які нині відбуваються в системі цивільного захисту.

Нагадаємо, що згідно з Указом Президента України після реорганізації МНС та Держтехногенбезпеки у Державну Службу з надзвичайних ситуацій, за особами рядового та начальницького складу, членами їх родин, співробітниками ДержНС та її територіальних органів зберігаються умови грошового та матеріального забезпечення, пільги та соціальні гарантії, встановлені за законом для працівників органів та підрозділів цивільного захисту, та Держінспекції техногенної безпеки України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: На Житомирщині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ