Визначено переможців першої в історії міста Тернополезнавчої олімпіади

Визначено переможців першої в історії міста Тернополезнавчої олімпіади

14.03.13 11:55 0 915
13 березня у ЗОШ №26 відбувся фінал тернополезнавчої олімпіади. У результаті кастингу, що тривав з 1 по 11 лютого, було відібрано 10 фіналістів. Найкращі знання історії та сьогодення Тернополя продемонструвала учениця української гімназії Анастасія Брик, яка зайняла перше місце і отримала грошову премію у розмірі 1500 грн. Друге місце посіла учениця ЗОШ №8 Вероніка Миц, третє – вихованка ТНВК школи-ліцей №13 Юлія Богач, вони отримали по 1000 грн. Грошові винагороди вручив міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Вперше в історії міста у нас відбуваються тернополезнавчі заходи у формі змагань школярів. За формою проведення шня олімпіада найбільше відповідає сучасним захопленням школярів - реєстрація і відбір учасників відбувались через соціальні мережі, в яких сучасна шкільна молодь проводить багато часу.

Ця олімпіада є черговим етапом у формуванні інтегральної дисципліни «тернополезнавство». Силами учнів, педагогів, батьків ми сформуємо таку комплексну систему знань про місто. З засобами сучасних технологій популяризуємо її навіть за межами навчальних закладів. Адже саме знання про рідне місто - його історію і сьогодення - є тією темою, що об'єднує всі покоління і людей різних спеціальностей.Сподіваюсь, що сучасних школярів тернополезнавство запалить ще більшою любов'ю та інтересом до рідного міста. Історія майбутнього Тернополя твориться в тому числі цими дітьми і педагогами, які зібрались на олімпіаду. Бажаю всім нам разом розвивати тернополезнавство. Майбутня слава Тернополя твориться спільною працею. Тож дай нам Боже натхнення і здоров'я до нових здобутків», - зазначив Сергій Надал.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Комунальні ...
Наступна новина: Андрій Карбовник: ...

КОМЕНТАРІ