Тернопіль: «Єдиний дозвільний центр» міськради обслуговує область за рахунок міського бюджету

Тернопіль: «Єдиний дозвільний центр» міськради обслуговує область за рахунок міського бюджету

14.03.13 08:05 0 1367
Після підписання угоди з облдержадміністрацією Єдиний дозвільний центр набув статусу обласного і взяв на себе ряд додаткових зобов’язань. Після того, як центр почав надавати послуги населенню області, практично вдвічі збільшився документообіг, значно зросли кількість регіональних органів, котрі обслуговує центр, та кількість документів дозвільного характеру. За словами начальника відділу «Єдиний дозвільний центр» Лесі Бобрівець, за минулий рік відділом зареєстровано понад вісім тисяч звернень, що вдвічі більше, ніж в минулому і позаминулому роках.

Однак крім функцій відділ не отримав від адміністрації жодних допомог. Тому міський голова розпорядився звернутися з цією проблемою до голови облдержадміністрації.

«По суті лише місто працює в режимі єдиного вікна і виконує функції держреєстраторів. Крім того, надходять звернення щодо укомплектування центрів, які будуть передані в обласне підпорядкування, мова про їх фінансове забезпечення з боку адміністрації, звісно не йде. Або адміністрація долучається до фінансування відділу, який виконує її функції, або ми будемо ставити питання про зміну статусу Єдиного дозвільного центру з обласного знову в міський», - зазначив Сергій Надал.

У 2013 році на базі відділу планують створити центр надання адміністративних послуг, а також впровадити систему електронного реєстру дозвільних документів, що дасть можливість безпосередньо контактувати з дозвільними органами в електронному режимі.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 14 березня в Україні ...

КОМЕНТАРІ