У Тернополі діє програма житлових субсидій

У Тернополі діє програма житлових субсидій

14.03.13 17:06 0 1238
Це потрібно знати:

* Якщо загальна сума плати за житлово-комунальні послуги в межах норм споживання перевищує 15%, а для сімей, які складаються лише з непрацездатних громадян – 10 % середньомісячного сукупного доходу сім’ї, Ви маєте право на отримання житлової субсидії.

* З 1 січня 2012 року , у разі призначення житлової субсидії сім’ї, до складу яких входять діти або інваліди 1, 2 груп і дохід яких на одну особу не досягає прожиткового мінімуму сплачують за житлово-комунальні послуги 10% середньомісячного сукупного доходу.

* Житлові субсидії призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги за встановленими нормами споживання з урахуванням пільг , які надаються відповідно до чинного законодавства, й обсягом визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу.

* В окремих випадках, виходячи з конкретних обставин, субсидії можуть призначатися за рішенням комісії з розгляду конфліктних ситуацій.

* житлова субсидія є безповоротною адресною допомогою, яка надається сім’ї незалежно від форм власності житла;

* якщо призначено субсидію, але не сплачується обов’язкова частка плати за житлово-комунальні послуги, за поданням організацій, що надають ці послуги, нарахування субсидії припиняється.

* У випадку підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги перерахунок субсидій проводиться без участі громадян.

Які документи потрібно подати?

Для призначення субсидій власнику житла необхідно звернутися в пункт прийому документів та при собі мати : паспорти, ідентифікаційні номери всіх зареєстрованих в житловому приміщенні, будинкову книгу, пенсійні посвідчення та трудові книжки непрацюючих членів сім’ї та довідки про доходи всіх працездатних осіб за шість місяців, що передують місяцю звернення за субсидією.

У пунктах прийому власник заповнює заяву, декларацію про доходи та майновий стан осіб, зареєстрованих в приміщенні.

Якщо при поданні заяви виявилося, що відсутні окремі довідки, документи приймаються і реєструються. За умови, що заявник протягом місяця підтвердить усі відомості належним чином, субсидія призначається з місяця подання заяви

На яку площу призначається субсидія?

При призначенні субсидій норму володіння чи користування загальною площею житла встановлено в розмірі 21кв.м. на кожного зареєстрованого у житловому приміщенні та додатково10,5 кв. м. на всіх зареєстрованих.

Якщо заявник, що перебуває в шлюбі, проживає окремо від чоло­віка (дружини) сам .або з неповно­літніми дітьми, на яких не одержує аліментів (за рішенням суду або за домовленістю) і є уповноваже­ним власником, співвласником або наймачем житла, на якого (яку) відкрито особовий рахунок, житлова субсидія призначається лише на норму володіння чи ко­ристування житловою площею без урахування додаткових 10,5 м2 на сім'ю. Якщо разом із заявою про призначення житлової субсидії подаються відомості про виплати на утримання неповнолітніх дітей, які не можуть бути меншими, ніж установлено законодавством, житлова субсидія надається на за­гальних підставах.

Для осіб, які проживають в однокімнатній квартирі субсидія призначається на загальну площу незалежно від розміру квартири.

Субсидії не призначаються:

* якщо серед зареєстрованих є працездатні громадяни, які не працювали, не навчалися, не шукали роботу через службу зайнятості протягом трьох місяців до звернення за субсидією

* у володінні зареєстрованих або членів їх сімей є додаткове житлове приміщення і загальна площа приміщень перевищує норми користування

* житлове приміщення придбано не більше року перед зверненням за наданням житлової субсидії

* власник (співвласник) житла та особи, які зареєстровані разом з ним у приміщенні, мають у своєму володінні чи у володінні дружин (чоловіків, неповнолітніх дітей) два або більше транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації та обліку в Державтоінспекції.

* якщо хтось із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидій придбав майно, інші товари довгострокового вжитку або оплату послуг, на суму, яка на час звернення перевищує 10- кратну величину прожиткового мінімуму для сім’ї. При цьому враховується прожитковий мінімум, установлений та затверджений відповідно до Закону України «Про прожитковий мінімум» осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення.

Після закінчення строку отримання житлової субсидії громадяни повинні підтвердити право на призначення субсидії на наступний період.

Для призначення житлових субсидій звертатися:

в пункти прийому документів, які розміщені:

Назва установи

Адреса

Телефон

ПП. «Загребелля»

вул. Карпенка,12

53-59-56

ПП.»Східний масив»

пр. Ст.Бандери,94

24-00-58

ТОВ КК» КомЕнерго-Тернопіль» сектор 2

вул. Нечая,31

25-99-98

ГТОВ»Мрія»

вул. Князя Острозького,24

25-08-27

ТзОВ "КомЕнерго-Тернопіль"

вул. Чалдаєва,1

26-97-08

ПП.»Фаворит»

вул. Спадиста,8

43-58-60

ПП.»Благоустрій»

вул. 15 квітня,6

26-80-92

ПП.»Наш дім»

вул. К.Савури,3

24-34-75

ПП.»Сонячне»

Бул. С.Петлюри,6

26-84-11

ТОВ КК»КомЕнерго-Тернопіль»

вул. Коновальця,6

26-81-08

ДП»Люкс-житло»

вул. 15 квітня,15

26-11-24

ЖЕК №13

вул. Довженка,17

24-07-50

ПП.»Люкс»

пр. Злуки,55

26-86-09

ПМП»СОВР»

вул. 15 квітня ,10

26-82-02

А також в управління соціальної політики міської ради за адресою: м. Тернопіль, вул. Лисенка, 8, каб. 24, 23а. Телефон для довідок: 25-55-87, 52-14-03.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ