На Тернопільщині шахрайські витівки гастролера з Івано-Франківщини

На Тернопільщині шахрайські витівки гастролера з Івано-Франківщини

14.03.13 13:39 0 962
Оперативники Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ за підозрою у шахрайстві затримали 30-річного уродженця Івано-Франківської області. Лиходій видурював гроші у продавців торгових закладів. А все завдяки своєму вмінню втертися в довіру.

Як розповів начальник Тернопільського міськвідділу міліції Олександр Хілюк, зловмисник, як правило, шукав жертв серед продавців крамниць. Торгові заклади обирав у віддалених від центру районах, де малий наплив клієнтів.

Першою жертвою шахрая стала провізор аптеки. Зі слів жінки, молодий чоловік зайшов до торгового закладу, коли не було клієнтів. Спочатку повів мову про погоду, відтак став розповідати про своє життя, а насамкінець пожалівся, мовляв, не маю грошей, аби оплатити переказ, який надіслали родичі з Білорусі. Невимушений натяк на те, щоб позичити гроші, змінило переконливе прохання і демонстрування квитанції. Провізор простягнула сто п’ятдесят гривень. Але на цьому спілкування з незнайомцем не закінчилося. Чоловік через декілька хвилин повернувся. Попросив ще сотню, мовляв, грошей надіслали багато, тож за послуги треба оплатити двісті п’ятдесят гривень.

Більше потерпіла боржника не бачила, як і не дочекалася повернення боргу. Розуміючи, що втрапила в тенета пройдисвіта, жінка звернулася за допомогою до правоохоронців. Через деякий час із подібними історіями до міліціонерів прийшли ще двоє продавців торгових закладів. У них зловмисник видурив майже по півтисячі гривень. Схема виманювання грошей була та сама – просив у борг, аби забрати грошовий переказ від родичів.

Розшукати зловмисника виявилося нелегко. Адже, окрім опису зовнішніх даних, потерпілі більше про нього не знали нічого. Та міліціонери доклали усіх зусиль, аби злочини не залишилися нерозкритими. За підозрою у шахраюванні було затримано 30-річного уродженця Івано-Франківщини. Молодий чоловік, як з’ясувалося, не має ні постійного місця проживання, ані документів, які б засвідчували його особу. Та правоохоронці встановили – зловмисник вже не вперше має проблеми із законом – був судимий за аналогічні злочини на Львівщині.

Біографія лиходія багата неординарними подіями. Колись він разом з батьками виїхав на постійне місце проживання до Білорусі. Та звідти втік, скриваючись від місцевих військкоматів. Повернувся на Франківщину, де замешкав з бабусею. Але згодом й ці родинні зв’язки втратилися – жінка продала помешкання і виїхала за кордон. Повертатися до родичів безхатько не став, не взявся шукати роботи, натомість вдався до шахраювання. Як з’ясували слідчі, схема афер, за які молодик раніше був судимий, аналогічна тій, яку застосовував, обдурюючи тернополян.

Кримінальне провадження щодо 30-річного підозрюваного відкрито за статтею 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Триває досудове розслідування.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ