На Тернопільщині громада Зборівщини за підтримки свободівців домоглася відновлення понад десяти транспортних маршрутів

На Тернопільщині громада Зборівщини за підтримки свободівців домоглася відновлення понад десяти транспортних маршрутів

14.03.13 10:38 0 894
12 березня 2013 року депутати-свободівці Зборівськоі районної ради Ростислав Мороз та Олександр Ріпка разом із жителями сіл Івачів, Малашівці, Кобзарівка, Глядки, Іванківці прийшли до Тернопільської обласної державної адміністрації, аби висловити обурення ситуацією, що склалася з пасажироперевезенням на автобусних маршрутах "Тернопіль – Плесківці", "Тернопіль – Глядки", "Тернопіль – Носівці". Завдяки втручанню свободівських депутатів і рішучості людей більш як десяток маршрутів відновлено.

Представники місцевих громад розповіли, що на відрізку дороги з села Івачів Горішній значно звужене дорожнє полотно, через що обласна державна автомобільна інспекція не погоджує паспорти на вказані маршрути. Зважаючи на відсутність погоджень, представники транспортної інспекції накладають чималі штрафи на перевізників. Через це приватні перевізники категорично відмовляються здійснювати пасажирські перевезення. Люди наголошують, що на їхні неодноразові звернення як до районної, так і до обласної адміністрації влада жодним чином не реагує. Унаслідок скасування низки маршрутів жителі не в змозі добиратися на роботу та у справах до обласного й районного центрів, що посилює соціальну напругу.

"Ми скеровували низку депутатських запитів щодо розв'язання проблеми, проте у відповідь отримали одні відписки. Зараз ми таки домоглися, аби термін оформлення документів продовжили і надалі було відновлено транспортне сполучення. На сесії Зборівської райради з ініціативи "Свободи" було затверджено звернення до голови ОДА з приводу цієї кричущої ситуації. Проте проблему ще й донині не розв'язано", – розповів під час виступу депутат-свободівець Зборівської районої ради Олександр Ріпка.

Оскільки чиновники зволікають із розв'язанням проблеми, сотні селян змушені були долати десятки кілометрів пішки до найближчої зупинки на трасі. Зневажливе ставлення до людей переходить усі межі: через безвідповідальність та безгосподарність владців селяни поверталися з роботи додому о дванадцятій годині ночі, а о четвертій ранку вже були змушені знову виходити з домівок, аби вчасно потрапити на роботу.

Акція протесту змусила зважити на людську проблему – під час зустрічі громади з начальником головного управління розвитку інфраструктури облдержадміністрації було ухвалено компромісне рішення. Чиновник пообіцяв, що автобусне сполучення між селами відновлять того ж дня. Варто зазначити, що запропонований альтернативний маршрут людей не задовольнив, оскільки кілометраж і вартість проїзду суттєво зростуть. Тож вирішили пустити транспорт через альтернативну гілку дороги з боку в'їзду на Малашівецьке сміттєзвалище.

"Альтернативний маршрут задовольнив громаду частково. Проте важко зрозуміти, навіщо було доводити проблему до критичної точки. На жаль, чинна влада вважає людей за безмовне стадо. Тому народ просто мусить сказати своє вагоме слово щодо зухвалих дій теперішньої влади", – зазначив депутат Зборівської районної ради Ростислав Мороз.

Після акції протесту маршрути в зазначені населені пункти було відновлено. Проте депутати районної ради свободівці Олександр Ріпка та Ростислав Мороз звернулися до депутата обласної ради Володимира Стаюри та народного депутата Олега Сиротюка, щоби вони взяли під особистий контроль ситуацію задля недопущення подібного в майбутньому.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фракція "Свободи" ...
Наступна новина: Чернігівщина: Голова ...

КОМЕНТАРІ