На Тернопільщині михайло Головко провів зустрічі із мешканцями Шумщини

На Тернопільщині михайло Головко провів зустрічі із мешканцями Шумщини

14.03.13 16:10 0 1033
12 березня 2013 року народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Головко провів зустрічі з мешканцями сіл Кордишів і Залісці Шумського району Тернопільської області. Участь у прийомі взяв депутат Шумської районної ради, голова Шумської районної організації ВО "Свобода" Василь Габор. Жителі сіл радо вітали Михайла Головка і дякували за приїзд, адже, за їхніми словами, народні депутати до цього моменту рідко приїжджали в села, щоби приділити увагу своїм виборцям.

У селі Кордишів Михайло Головко прозвітував перед громадою про роботу в парламенті, представив для громадського обговорення подані ним законопроекти, проінформував про політичну ситуацію в країні й області. Під час розмови жителі зверталися по допомогу у вирішенні наболілих проблем. Зокрема, громада села стурбована незадовільним станом дороги, що проходить через їхнє село і нищиться великотонажним транспортом. Громадяни обурені, що впродовж багатьох років не проводять навіть ямковий ремонт. Люди скаржилися, що навколишні ставки приватизовані, проте утримають їх і надалі в неналежному стані. Чимале незадоволення громади також викликає проблема із закупівельними цінами на молоко.

"Низка недобросовісних підприємців просто ігнорують постанову кабміну про мінімальну закупівельну ціну на молоко. Згідно з цією постановою, мінімальна ціна за літр молока – 2,2 грн. Я направив депутатський запит до Генерального прокурора України щодо перевірки законності та обґрунтованості зниження закупівельних цін на молоко в Тернопільській області. Згідно з цим запитом провели перевірку й встановили, що середня ціна в Тернопільській області – 2290 грн. за тону. Якщо є факти того, що хтось порушує постанову кабміну щодо закупівельних цін на молоко, то громада повинна звертатися до нас, щоби ми могли вчасно відреагувати", – зазначив під час зустрічі Михайло Головко.

У ході розмови люди ставили низку запитань щодо політичної та економічної ситуації в Україні, зокрема щодо проблеми видобутку сланцевого газу, дефіциту пенсійного фонду. Пропонували на законодавчому рівні змінити процедуру приватизації майна, яке переходить за заповітом через завищену вартість оформлення документів, що є обтяжливо за таких мізерних зарплат і пенсій. Зазначимо, що цього року село Кордишів святкує своє 500-річчя. Тож громада села й сільський голова особисто запросили Михайла Головка на святкування ювілею. Після звіту і розмови з громадою народний депутат провів особистий прийом.

У селі Залісці після звіту про депутатську діяльність і інформування про політичну ситуацію в країні присутні розповіли Михайлові Головку про наболілі проблеми, які селяни не в змозі виконати самі. Зокрема, не вирішеним є питання газифікації села – нині село одне з небагатьох залишається без природного газу. Не завершено встановлення опалення в окремих корпусах школи. Громада також просить юридичної допомоги в перегляді умов договорів за водопостачання, оскільки, крім плати за водопостачання, триває необґрунтоване додаткове збирання грошей із людей. За підсумками зустрічі свободівець надіслав відповідні депутатські звернення щодо порушених під час зустрічей питань до органів державної та виконавчої влади. Після отримання відповідей народний депутат України проінформує громади сіл про результати розгляду цих звернень.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Олег Панькевич: "Нині ...

КОМЕНТАРІ