Чернівецький боксер переміг чемпіона світу, але залишився без медалі

Чернівецький боксер переміг чемпіона світу, але залишився без медалі

14.03.13 14:48 0 1056
9-10 березня у місті Дордрехті (Нідерланди) пройшов 2-й етап KARATE1 Premier League 2013 року. У змаганнях взяли учать 585 атлетів з 50 країн, у тому числі і чернівецькі спортсмени Євген Мотовилін, Олександр Дожук (клуб «Дзаммай») та Валерій Чоботар (клуб «Лідер»). Багато тренерів розглядають ці змагання як ключовий етап підготовки до чемпіонату Європи, який за два місяці відбудеться в Угорщині. Відповідно на цих змаганнях були представлені кращі спортсмени Європи, а також лідери карате Африки та Америки.

Яскравий виступ продемонстрував лідер чернівецьких каратистів Євген Мотовилін, який змагався у важкій ваговій категорії понад 84 кг. Жереб був неприхильний до нашого земляка, звівши його в першому ж крузі з французом Надіром Бейнаіса, який нещодавно став чемпіоном світу в складі збірної Франції у командному куміте. До цього спортсмени вже двічі перетиналися в змаганнях серії Premier League і двічі вигравав Надір. Разом з тренерами Мотовилін ретельно підбирав нову тактику на бій і вона спрацювала – беззаперечна перемога 5-0! У другому колі Мотовіліна чекав ще один французький спортсмен Нассер Хаддад, з яким Євген зустрічався на студентському ЧЄ. Тоді Нассер повівся неспортивно і навмисно серйозно травмував нашого спортсмена. Бій був надзвичайно напружений і драматичний – рахунок безперервно змінювався, але Мотовилін був переконливішим – 8-6. У чвертьфіналі Євген зустрічається з Мохамедом Маханадом-Магді (Єгипет), який має медальний досвід кількох світових чемпіонатів та суттєву перевагу в рості (зріст єгиптянина – понад два метри). Гостра боротьба в попередніх поєдинках та нестача часу для відпочинку негативно вплинули на хід матчу: пропущений удар вимагав відіграватися, але єгиптянин вдало використав контратаки. Результат – 1-10. Далі Маханад-Магді впевнено виграє пів-фінал та фінал і дозволяє продовжити Євгену змагання у втішних поєдинках. У першому з них – перемога над молодим поляком Маріушом Короваджом 4-0. але у наступному матчі за третє місце втома дає про себе знати і Мотовілін поступається французу Ібрагіму Гарі 0-2. Як результат – «дерев’яна медаль» за 5 місце з 45 атлетів, що представляли 25 країн. Проте, досвід отриманий в Нідерландах безперечно є важливим і допоможе готуватися до травневого чемпіонату Європи!

Виступ інших представників Буковини виявився значно менш вдалим. Олександр Дожук перемагав у цьому турнірі два роки назад у 18-річному віці. Але цього разу фортуна від нього відвернулась. У категорії до 84 кг Олександр мінімально програв у першому колі поляку Петру Шуміло 3-4, а Валерій Чоботар у категорії до 75 кг поступився Джульєну Каффару (Франція) 0-6.

Кращий результат серед представників України – перше місце в категорії до 75 кг у львів’янина Станіслава Горуни та бронза у ще однієї представниці Львова – Галини Мельник (до 61 кг), що дозволило Україні посісти високе шосте загальнокомандне місце

Детальна інформація за посиланням:

https://www.sportdata.org/karate/karate1/popup_main.php?popup_action=uploads&vernr=817&ver_info_action=info#a_eventhead

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопіль: сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ