На Хмельниччині василь Ядуха привітав працівників житлово-комунального господарства з професійним святом

На Хмельниччині василь Ядуха привітав працівників житлово-комунального господарства з професійним святом

14.03.13 09:42 0 1072
Щорічно третьої неділі березня в Україні відзначається День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення. Напередодні у приміщенні Федерації профспілок області відбулися урочистості з нагоди свята. «Ваша робота – особлива і надзвичайно потрібна, адже від неї залежить чи буде у наших оселях тепло, чистота та порядок на вулицях, стан доріг, стабільна робота транспорту, тобто все те, що забезпечує життєдіяльність краю. майже восьмитисячний загін працівників житлово-комунального господарства області в сучасних непростих умовах забезпечує максимально можливий рівень надання комунальних послуг. Для мене головне - що забезпечено стабільне, безаварійне проходження переважної частини опалювального сезону 2012/2013 року. Хочу подякувати кожному із вас за те, що за цей період практично не сталося жодної резонансної аварії, яка б призвела до відключення споживачів від систем життєзабезпечення», - сказав голова адміністрації.

За словами очільника краю, область декілька років поспіль забезпечує високий рівень розрахунків за спожитий природній газ. У минулому році він склав для населення 98%, для підприємств комунальної теплоенергетики – 86 % - це другий показник в Україні.

Приємно відзначити, що з року в рік зростають реальні капіталовкладення в житлово-комунальну галузь Хмельниччини. Тільки в минулому році вони становили 244 млн.грн. Завдяки цьому вдалося вирішити ряд питань, які довгі роки потребували втручання. Саме такою була проблема будівництва другої черги Чернелівського водогону. «Ще з моменту введення його в експлуатацію, а це 80-ті роки минулого століття, він виходив з ладу безліч разів, сталося понад 400 аварій. Та за останні роки, за чинної влади, вдалося це питання поставити на порядок денний одним з перших. І вже впродовж останніх двох років на будівництво виділено 40 мільйонів гривень введено в дію більше 7 кілометрів водогону. І це ще тільки початок. Думаю, що хмельничани навіть не відчули, а до доброго у нас завжди швидко звикають, що майже за рік роботи десятикілометрової ділянки водогону у двохтрубному режимі сталась лише одна аварія та й то на його старій ділянці. Ми розраховуємо у 2013 році ввести в експлуатацію ще 5 кілометрів водогону, що підвищить надійність його роботи і спокій жителів обласного центру», - підкреслив Василь Ядуха.

Інша важлива проблема, яку вирішує обласна влада у водопровідно-каналізаційному господарстві, – це будівництво і реконструкція очисних каналізаційних споруд. «Ми поставили перед собою завдання, що за два-три роки у нас не повинно бути жодного міста та райцентру, де б не працювали очисні. Зокрема, у цьому році ми плануємо ввести в експлуатацію очисні споруди у 4-х населених пунктах», - сказав голова адміністрації.

У своєму виступі Василь Ядуха детально зупинився на позитивних тенденціях щодо енергозбереження в області. Зокрема, у комунальній теплоенергетиці створено і діє краща в державі система когенерації. Річний економічний ефект 12,3 млн.грн. Справжній прорив у поточному році планується у впровадженні твердопаливних котлів. З обласного бюджету на це буде виділено 20 млн.грн.

Зростають, за словами очільника краю, капіталовкладення і у сферу благоустрою області. За 2011-2012 роки з усіх джерел фінансування на будівництво та ремонт доріг комунальної власності освоєно 180,0 млн.грн., або в 2,5 рази більше, ніж у 2008-2009 роки. Відремонтовано 892 вулиць та доріг протяжністю 428 км. На 2013 рік уже передбачено майже 80 млн.грн.

«У галузі житлово-комунального господарства зроблено багато, проте ми розуміємо, що потрібно зробити ще більше, щоб якість послуг відповідала вимогам наших людей і щоб послуги були максимально наближені до сучасного європейського рівня. Але будь-які перетворення та реформи не можуть відбуватись без людей, відданих своїй справі, справжніх професіоналів. Я дякую усім комунальникам за самовіддану працю», - наголосив Василь Ядуха. Кращим представникам професії він вручив грамоти обласної державної адміністрації, цінні подарунки.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині михайло ...
Наступна новина: На Рівненщині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ