На Чернігівщині розглянуто стан готовності до пропуску льодоходу, повені та дощових паводків

На Чернігівщині розглянуто стан готовності до пропуску льодоходу, повені та дощових паводків

14.03.13 17:25 0 978
12-го березня під головуванням першого заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Станіслава Прокопенка відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо розгляду питання про гідрометеорологічні умови формування і можливий розвиток весняної повені та готовність місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, управлінь, організацій і підприємств до пропуску льодоходу, повені та дощових паводків у 2013 році.

В ході засідання начальник обласного центру з гідрометеорології Євгенія Верхогляд доповіла про умови формування і можливий розвиток повені. Вона значила, що завдяки неглибокому промерзанню ґрунту, в період сніготанення значна частина талої води просочиться в землю й поповнить ґрунтові вологозапаси. Початок водопілля прогнозується у третій декаді березня. Максимальні рівні води в річках очікуються близькими до середніх багаторічних значень, як і торік.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА В’ячеслав Рига доповів про можливу повеневу обстановку в регіоні. За його словами, можуть бути відрізані водою з порушенням транспортного сполучення 30 населених пунктів у Ріпкинському, Городнянському, Сосницькому, Новгород-Сіверському, Коропському, Менському та Чернігівському районах. З них є ймовірність підтоплення окремих садиб у 7-ми населених пунктах на Ріпкинщині. З огляду на це, необхідно організувати завезення продуктів харчування, товарів першої необхідності, медикаментів та скрапленого газу в ті населені пункти, що розташовані в зоні вірогідного негативного впливу повені.

Начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій полковник служби цивільного захисту Вадим Шулюк доповів про організацію взаємодії підпорядкованих підрозділів з військовими частинами, спецавіазагоном і 2-м Спеціальним регіональним центром швидкого реагування ДСНС, 8-м Навчальним центром Держспецтрансслужби, підрозділами МВС, прикордонниками тощо з метою проведення аварійно-рятувальних, інших необхідних робіт в період льодоходу та весняної повені. Всі ці служби входять до створеного в області Міжвідомчого угрупування сил цивільного захисту та мають підготовлений особовий склад, спеціальну техніку, засоби й обладнання, що може використовуватися на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

Також в ході засідання про готовність до повені та пропуску льодоходу доповідало керівництво Деснянського басейнового управління водних ресурсів, обласної служби автомобільних доріг, ПАТ "Чернігівобленерго", ряду управлінь облдержадміністрації та заступники голів РДА тих районів, території яких можуть зазнати негативного впливу повені.

Підводячи підсумок засідання комісії, перший заступник голови ОДА Станіслав Прокопенко поставив ряд завдань керівникам відповідних служб, управлінь і організацій щодо забезпечення нормальної життєдіяльності мешканців та сталого функціонування об’єктів під час повені.

За результатами доповідей і обговорення прогнозованої в області ситуації, комісією прийнято відповідне рішення.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ